Koh Samui

Hejsan hoppsan lillebror!

Nu har vi forflyttat oss over till den ostra sidan av sodra Thailand och befinner oss nu pa on Koh Samui. Vi bor nara Lamai Beach pa ett mysigt litet resort som ags av ett gulligt austrailenskiskt/thailandskt par. Det forsta vi gjorde nar vi kommit var att packa upp JARNET, vi ska namligen vara har i hela atta dagar och sju natter och det fanns gott om galgar. Gottmos tyckte vi som knappt har packat upp ur vara knokade ryggor en anda gang! Det andra vi gjorde var att pynta hela rummet med allt glitter vi samlat pa oss langs med vagen, sa nu trivs vi som skalbaggarna i koskiten!

Imorgon ar det ju nyarsafton och da kan man aldrig fa for mycket av glittret (inte for att man kan det annars heller). Vi planerar att ha en hejdundrandes nyarsfirning och dagen till ara ska vi traffa Sara och Max for forsta gangen som just har anlant hit till on, kalaskul!

Idag har vi spenderat dagen vid hotellets pool, vi har stekt, simmat mellan varandras ben och lekt med bollen. Forresten sa slog jag och Lisa nytt rekord med vara strandtennisrack igar - 249! Inte sa pjakigt va??

Nu blir det movienight pa rummet! Den forsta filmen vi ska se ar The Beach med Leonardo DiCaprio for till den stranden dar filmen utspelas ska vi snart aka! Pa Koh Tao ligger den, och Linn berattade for nagra dagar sen hela handlingen for mig och Lisa som inte har sett den (och trodde att vi inte sjulle hinna gora det heller) och strax efter det kom vi till detta hotellet dar dom hade den till utlans, tabbe va?!


KJAMIS

Linnea

FIIIINA NAGLAR!

Nu har jag och Lisa lika langa naglar som Linnea!!! Fina va? Dock var vi tvungna att tacka nej till en kille som ville spela frisbee med oss pa stranden, gar ju inte med dessa!

Koh Phi Phi Don

Hej! Nu har vi anlant till Phi Phi efter en skvalpig 2h resa fran Ao Nang. Idag har vi bara legat och stekt pa stranden och konstaterat att vi inte kan shoppa mer, eftersom vara ryggor ar smock fulla! Besoket pa Phi Phi blir ganska kort och redan den 28e ska vi aka till on Koh Samui pa ostkusten. Idag ar det den 26 dec, och vi tanker extra pa de som drabbades under den hemska tsunamin for 7 ar sedan.
Imorgon blir det antagligen utflykt till Maya Bay, och ev Monkey Beach! Det ska bli spannande :)
Kram Linn

GOD JUUUUUL!

Fran oss alla, till er alla,

EN RIKTIGT GOD JUL ONSKAR VI ER!!!



At lite sill, skinka och rodbetssallad for oss med, sa ska vi telepatera lite sol till er! Deal?

FELIZ NAVIDAD


/Semesterligan

JULAFTON

Ho ho ho - finns det nagra snalla barn? Har finns det bara snalla barn och hej vad manga julklappar vi fatt! For en liten stund sedan hade vi namligen presentoppning och julklappslek och succe var vad det var! Massa smapresenter hade vi kopt till varandra och till det at vi svenskt losgodis som vi kommit over for en hutlos summa pengar! Latt vart det!!



Idag har vi haft fullt upp ma jag saga, mycket att gora sahar pa sjalvaste julafton! Klockan 8.00 var det uppstigning men allt vad det innebar (vaskpackning, insmorjning och tandborstning till exempel). Sedan bar det av ner till frukostbuffen dar vi frossade en stund. I och med att det var lite smamulet blev det en ganska lang stund men sedan fortsatte vi ner mot beachen. Vadret var lite mysko dagen till ara, vid ett tillfalle var det soligt som attans och riktigt regning pa samma gang! Vad hande dar liksom? Lite sol fick vi dock lapat i oss innan vi gav upp for att molnen invaderade himlen. Pa vagen hem gjorde vi ett stopp pa en massagesalong dar vi gav oss sjalva en liten julklapp i form av en timmes massage. Hardhanta bruttor var det som satte klorna i oss och 60 min senare var det tre nya tjejer som kom ut. Vi at sedan en latt lunch (maste spara oss till kvallens julbord) fran nagra stand pa gatan, bland annat grillad majskorv, och sedan handlade vi vatten. Hemma duschade vi och julpyntade oss sjalva med smink, smycken och sa mycket rott vi kunde innan tomten knackade pa dorren och vi oppnade julklappar och laste upp vara fantastika rim. Nu har vi precis haft diverse skype-dater med vara kara familjer och snart skall vi bege oss mot Bernie's dar vi ska inta enorma mangder av julmat. Att julmaten ar dansk/thailandsk ar en annan femma. Vi har i alla fall blivit garanterade pepparkakor, kottbullar och egengjord gloggen. Gloggen ska den ena av de tva danska gubbarna som ager restaurangen koka ihop for enligt honom kan det inte vara sa svart "vi har ju rodvin och sen ar det val bara att bland i lite olika grejer" sa han pa sin grotiga danska. Spannande spannande!


Har ar en bild pa varan egendesignade julgran. "Man tager vad man haver" - eller hur?! Nagra av vara sma sota minipaket ligger ocksa framfor och sprider julkansla i vart pyntade hotellrum!

Nu ska vi bege oss till vara kara danskar och spendera en tid med att forsoka lista ut vad det ar de forsoker saga pa deras mystiska sprak!

GOD JUL TILL ER ALLA!

Linnea

SMESTERLIGAN GOES TRE....

Ja, och sa var dom bara tre.. Vi har tappat en medlem i varan semestrande liga och numera har vi en tom stol vid vart vara bord. CA tack for den resa vi haft tillsammans och ha det FETT i Sverige! Vi saknar dig!

Har kommer lite bilder fran vara avskedsmiddag kvallen innan hon akte mot kallare breddgrader! Sista maltiden tillsammans!





Update!

Hej hej i lingonskogen! Carolina här. Nu har jag precis landat i kära Svea Rike! Sitter på Arlanda och väntar på flyget till Göteborg. Flygningarna har gått bra och det har inte varit några förseningar. Som de flesta av er nog redan vet så har jag bestämt mig för att åka hem nu. Ett beslut som jag är väldigt nöjd med och det känns väldigt bra att vara hemma i Sverige. Jag är jättenöjd med min resa, den kunde inte blivit bättre. :) Jag saknar dock tjejerna väldigt mycket redan!

Men bara för att jag inte kommer skriva på bloggen betyder inte det att ni kommer bli av med mig. Här har ni nämligen bloggens nya number one fan! Även om det kommer bli hård konkurrens med KH...

Semesterligan, ta hand om er och lycka till med fortsättningen på resan, gör inget som jag inte skulle ha gjort ;) Vi ses snart snyggingar! Nu ska jag äta lite julskinka för er med!

Ha det gott, grankott!


Dan fore dan for dopparedan...

Hej hopp i julstressen! (eller?)

Nu ar klockan tre pa eftermiddagen och vi ankom till Ao Nang, 17 km fran Krabi stad, for ca tre timmar sedan. Vi hade i forvag hort att Ao Nang ar otroligt turistigt, packat med svenskar och lite Mallorcakansla. Perfekt tyckte vi att det lat, som har att ata ett svenskt julbord pa julafton som viktigaste mal med dagen!

Det positiva med att ha sa otroligt laga forvantningar pa ett stalle ar att man ofta blir glatt overraskad, och mycket riktigt! Trots att det ar en hel del svenskar har (vilket det for ovrigt verkar vara i hela Thailand - ar landet tomt dar hemma eller? alla verkar ju vara har..) sa ar det faktiskt lite mysigt! Dessutom valdigt latt att ta sig ut till andra mindre oar och det planerar vi nog att gora, Railey beach tanker vi besoka imorgon, tar ca 20 minuter med "longtail boat".

Vi har julhelgen till ara lyxat till det lite for oss sjalva (det ar vi varda efter de senaste dagarnas harda arbete pa brannan) och tagit in pa ett hotell. Lite finare an vad vi ar vana vid ar det allt och det ar ju alltid kul, jag menar det ar ju bara jul en gang om aret!

Vi har just atit en sen lunch och ska nu fixa lite livsviktiga grejer pa natet (som att kolla pa Beyonces musikvideo) och sedan skall vi fortsatta vara livsviktiga arenden med att inhandla en himla massa glitter som vi ska pynta vart hotellrum med infor julafton. Lite onodigt kanske du tanker att det ar da, men ack sa fel du har, vi ska namligen ateranvanda det pa nyar ocksa!

Dagens viktigate uppgift har bestatt av att boka det omtalade julbordet som vi planerar att trycka i oss mat fran hela julafton lang. Sagt och gjort, pa Bernie's kommer vi att befinna oss dagen till ara! Vi har dock blivit tvugna att inse att vi inte kommer fa nagot helsvenskt julbord inte, men efter att inte ha atit nagot som ens ar i narheten av svensk mat pa tre manader sa ar vi ju inte direkt krasna, sa det kommer nog att bli succe anda!

Nu ska vi kila. Lisa sitter i en nagelsalong vagg i vagg med oss och gor akrylnaglar och vi ar otroligt spanda pa hur tjusig hon har blivit! Vi rapporterar resultatet senare! Likasa tavlingsresultatet kommer inom kort, sa hall i hatten KH!

PUSS

Linnea

20 december 2011

Hejsvejs! Har kommer lite bilder ifran dagen. Just nu sitter vi pa internet cafe och forsoker att boka boende over jul i Krabi. Lattare sagt an gjort da ALLT ar fullbokat. Onska oss lycka till, i varsta fall far vi sova pa nan parkbank nagonstans!
Vi sag en fin elefant pa vag till stranden!







Mot beachen!

Hejsan! Idag ar det mandag och en vanlig arbetsdag for Semesterligan. Vi ar uppe med tuppen for att lapa i oss alla soltimmar vi kan fa. Just nu befinner vi oss i Khao Lak, 1,5h norr om Phuket. Vi bor i jattemysiga bungalows 800m fran stranden. Vi upptackte att vi inte precis befinner oss i mitten av Khao Lak, utan ca 6 km utanfor sjalva staden. Och skont ar val det, eftersom vi inte behover trangas med hundratals barnfamiljer pa stranden. Ikvall ska vi ta en taxi in till stan och utforska omradet lite. Vi har hort talas om en marknad som ska vara bra, och lite mer shopping borde vi kunna pressa ner i vara ryggor. Anledingen till att alla skype dater inte blev av igar ar att vi inte hade tillgang till nagra datorer. Just so you know! See you later! /Linn

Floating Village

Hej igen! Igar besokte vi Floating Village har i Siem Reap. Vi hyrde samma tuk tuk chauffor som tidigare och tuffade ivag prick kl 10.00. Tyvarr sa var inte narvaron pa utflykten hundraprocentig. Lisa har trakigt nog drabbats av den onda magsjukan som vi alla nu har haft. Vi far hoppas att hon kryar pa sig snart. Val framme vid ticket baset dar vi skulle kopa var batbiljett blir det problem. Vi har fatt veta att turen ska kosta 15 dollar och inget annat. Plotsligt sager dem att den kostar 20 dollar per person och att priset har "hojts" sedan igar. Vi sa bestamt nej och da andrades priset plotsligt tillbaka till 15 dollar igen. Man far vara pa sin vakt nar man koper saker har.

Vi anlander till Floating Village dar ca 4000 manniskor lever och arbetar. Var batchauffor som sjalv bor i staden pekar glatt ut skolor, fish traps och berattar om byn. Nastan alla som bor i Floating Village arbetar med fiske. Chaufforen berattar att det bor ca 2-3 familjer i varje hus och att det inte finns nagon elektricitet i byn.




Vi stannar vid en restaurang dar vi blir erbjudna en battur i djungeln for 3 dollar. Vi slog till och vilken tur att vi gjorde det! Det var sa vackert dar! Vi paddlade funt bland vackra trad i total tystnad och konstaterade att "det har ar livet".




Efter paddelturen akte vi ut pa oppethav, trodde vi. Det visade sig vara sydostasiens storsta sjo som kallades Fresh Water Lake. Dar arbetade manga fiskare och var chauffor berattade att de exporterade fisk till bade Thailand och Vietnam fran sjon.

Nar klockan blev 2 akte vi tillbaka in till stan for att "titta lite pa marknaden". Vad hande? Jo vi SHOPPADE som aldrig forr! I flera timmar gick vi runt och kopte, kopte och kopte!



Efterat var vi sa trotta i fotterna att vi bara maste ha en fotmassage. 20 minuter for 1 dollar, inte helt fel! Sa vi slangde pa en rygg och nack massage med for ytterligare 1 dollar! 40 minuters massage for 14 kronor, det ar inte varje dag man far det :P


Nu har vi var sista dag har i Kambodja framfor oss. Vi har konstaterat att Siem Reap ar en mycket trevlig och mysig stad. Ikvall bar det av till Thailand och Phuket! Da ska det atas julbord :) Det ser vi fram emot!

Ps. vara vaskor har nog aldrig varit sa fulla! Hoppas att vi klarar viktgransen pa planet :P

Soliga halsningar
Linn

Angkor Wat

Hejsan! Idag har vi varit och besokt tempel i Angkor Wat. Vi borjade riktigt tidigt och var tuk tuk chauffor, som vi hyrt for dagen kom och hamtade oss kl 07.00. Vi tuffade ivag mot det storsta och mest kannda templet forst som faktiskt heter Angkor Wat. Vi hyrde en guide for 15 dollar som berattade for oss att "Angkor" betyder stad och "Wat" betyder tempel. Sa vi akte alltsa till City of tempels. Guiden berattade om templets historia, och det var riktigt intressant fakta. Sa jag tankte dela med mig lite: Angkor Wat byggdes pa 1100-talet av ca 380 000 arbetare och 14 000 elefanter. Det var Kambodjas davarande kung som hade bestallt arbetet. Pa 1400-talet erovrades Siem Reap (som da var Kambodjas huvudstad) av Thailand. Templen foll i glomska och aterupptacktes av fransmannen ar 1858. Templen var da helt och hallet overvaxta och oskotta. Fransmannen hjalptes at tillsammans med indier och sag till att templen aterrestaurerades. Da anvande de bla syra for att fa bort mossa. Detta gjorde att stora delar av templen frate sonder och forstordes. Templen ar idag omhandertagna av UNESCO, och de holl pa att renoveras av Tyskar nar vi beskote templen idag. Allting var sa otroligt haftigt, och jag kan bara forestalla mig hur vackert det maste ha varit som nybyggt. Tyvarr sa har templen skandats av bla Pol Pot. Manga buddha statyer saknade huvuden, eftersom Roda Khermernas arme solde dem till utlandet. Guiden visade aven hal i vaggarna dar kulor gatt in i sitrder fran Pol Pots tid. Var Guide som vi hyrde pa det forsta templet var hur skon som helst! Han visade oss allt, tex hur man kunde sta i ett horn med ryggen mot vaggen och dunka sig i brostet sa att det ekade. Han visade oss aven var alla miljoner fladdermoss bodde i templet. Men roligast av allt, han kom med en massa roliga foto-forslag och agerade fotograf under hela vistelsen. Han visade pa vilken sten vi skulle sta och hur vi skulle luta oss for att fa den basta bilden. Detta uppskattade vi saklart valdigt mycket. Och det blev en hel del roliga bilder. Vid ett tillfalle nar vi sagt hejda till var guide, skulle vi besoka ett tempel inne i Angkor Wat. Vi hade hort att man inte fick visa axlar och knan dar inne, sa vi hade tagit med oss extraklader for att fa komma in. Dock sa var det bara 50% av ganget som lyckades. Jag (Linn) och CA, hade tagit med oss saronger som vi knot runt midjan over vara shorts. Tyvarr sa raknades inte det som en "riktig kjol" av nagon konstig anledning. Sa vi nekades att ga in och fick snopna lunka darifran. Sa typiskt. Dock sa lyckades Lisa och Linnea att komma in, de sa att det var magiskt. Vi akte vidare med var tuk tuk, fran tempel till tempel. Vi besokte platsen dar filmen Tomb Raider med Angelina Jolie spelades in. Vi sag aven templet med de leende ansiktena (Bayon Tempel), samt det med elefanterna (Elephant terrace). Min favorit var helt klart Bayon, alla ansiktena var sa glada och fina. Nar klockan var 16.00 kannde vi oss klara med templen. Da akte vi till Old Market och shoppade loss. Imorgon ar det utflykt till Floating Village som star pa schemat. Sovmorgon till kl 10.00! Inte helt fel ska jag tala om. Hoppas att ni har det bra dar hemma. Bamsekramar till er alla! /Linn

Sankta Lucia!

Glad lucia till er alla! Hoppas ni har en fin dag med mycket lussekatter, julmust och glogg! Vi har firat tillsammans med delfinerna i Kratie. Vi har till och med sjumgt julsanger idag for att riktigt komma i stamning. Jag tankte dock aterkomma med att beratta om dagens handelser och borja med nagot som vi gjorde for nagra dagar sen men som inte finns med pa bloggen an. Det gar inte for sig! Vi var namligen och besokte Killing Fields, Choeung Ek, och Tuol Sleng Genocide Museum, aven kallat S21, nar vi var i Phnom Penh. Vi hyrde en tuk-tuk med chauffor hela dagen som forst tog oss till Killing Fields som ligger 15 km utanfor stan. Vi hyrde en san elektronisk ljudguide sa vi kunde hora hela den sorgliga historien och de hjartskarande fakta. Sjalva omradet var mindre an vad jag hade forestallt mig, och mycket mer gronskande an vad jag hade trott. Men det lindrade inte den kansla av illamaende jag kande hela tiden. Jag tanker inte beratta nagra detaljer men jag forstar inte hur manniskor kan gora sa mot varandra. Det ar inte langesen heller, ar 1975- 79 mordades 17 000 manniskor har, vuxna och barn, kvinnor och man.

Efter det akte vi tillbaka till stan for att ga till S21. Det var fran borjan en skola men som under de Roda Khmerernas tid forvandlades till ett fangelse och tortyrcenter. Har torterade man forst fangarna tills de erkande brott de inte begatt, sedan skickades de till Choeung Ek for att bli avrattade. Har fick man ga in och se i klassrumen dar de byggt upp sma celler med tegel eller med tra. Vaggarna var fyllda med fotografier pa alla fangarna som torterats dar. Allting blev plotsligt sa verkligt nar man fick se ansiktena pa alla manniskorna och jag kan inte beskriva kanslan jag hade. Det var en blandning av sorg, hat, forundran, obehag och hopploshet. Det var svart att ta in allt vi sag och jag kan fortfarande inte forsta hur det har kunnat handa. Det var en sorgsen dag och vi var alla valdigt nedstamda och kande ett stort obehag. Det var dock valdigt intressant och jag angrar inte att vi akte dit.
For att liva upp oss dagen efter sa gick vi for att shoppa! Basta sattet att komma pa andra tankar. Vi gick till Central Market och det var nog den storsta marknaden jag nagonsin varit pa. Dar fanns allt fran klader och elektronik till kokstillbehor och farsk fisk! Jag kan ju saga att ingen av oss kom hem tomhant... Dagen efter befann vi oss pa en buss hela dagen mot Kratie, som forutom ett hal i innervaggen som var gjord av papp, var helt okej!
Idag har vi gjort vad vi kom till Kratie for att gora, namligen kolla pa delfiner! Och inte vilka delfiner som helst, de ovanliga sotvattensdelfinerna "Irrawaddy". De lever i Mekongfloden utanfor Kratie och ar utrotningshotade. Man stodjer deras bevarande genom att aka och kolla pa dom, och de ynka 7 dollarna var det verkligen vart! Vi akte ut pa floden i en liten bat med bara oss fyra i och spanade efter de sota djuren. Dar var en! Och dar borta! Man sag de ett kort ogonblick nar de simmade upp till ytan for att hamta luft. Det var valdigt svart att fanga dom pa bild! Ibland fick man sitta och spana en stund innan man sag en fena eller ett huvud. Man blev lika glad varje gang! De var inte tama och kom fram till baten utan man sag dom pa hall, men de var valdigt vackra och de var val vart ett besok.

Vi akte sedan till ett litet berg dar vi hade hort att man kunde se apor och aven titta pa kloster. Nar vi hade gatt uppfor trapporna pa berget traffade vi en munk som kunde lite engelska och som borjade prata med oss. Han ledde in oss i vad som var en pytteliten by dar uppe pa berget. Klostret stod i mitten och vi fick folja med honom in. Dar satt redan tva munkar och det var mat uppdukad framfor dom. Vi fick en plats mitt pa golvet framfor munkarna och helt plotsligt borjar de sjunga, det lat som de uttalade ett mantra och de sjong i olika tonlagen. Det var valdigt vackert. Vi hade san tur som bara sadar hamnade mitt i deras middagsritual. Det var valdigt intressant och nagot som jag sent kommer att glomma. Vi fick aven se de sma aporna!

Efter det akte vi tillbaka till staden och tog en bat over till en o som ligger i Mekongfloden som kantar staden. Dar bestamde vi oss for att ta en liten cykeltur. Vi cyklade langs en pittoresk liten landsvag. De flesta som bor pa on livnar sig av jordbruk och det var en valdigt lugn och skon stamning. Kambodjaner ar valdigt vanliga och halsar glatt pa en och en bit fick vi sallskap av tva sma sota tjejer som cyklade bredvid oss. Tyvarr sa var cyklarna som vi hyrde redo for skroten. Efter halva biten sa akte Linneas ena pedal av! Den gick inte att laga sa Linnea kampade med en pedal resten av vagen. Starkt jobbat!
Imorgon bar det av tidigt for att tillbringa 11 timmar pa en buss mot Siem Reap. Det ser vi fram emot! Eller...?
Ha nu en fortsatt bra Lucia allesammans och at lussekatter for oss ocksa!
Pusspuss gotlandsruss...
Carolina

Kratie nasta!

Efter nastan fyra dagar har i huvudstaden tar vi vart pick och pack och hoppar om fem min pa bussen mot Kratie. Bussresan skall ta sex timmar och vi haller vara tummar och tar for att det skall vara AC pa bussen. Hoppas kan man ju alltid!

Har i Pnom Penh har vi haft det finemang, killing fields, S-21 och marknader har statt i fokus! Vi berattar med och visar bilder senare!



Tack och hej leverpastej!

OBS OBS OBS - TITTARTAVLING!!!!!

Ja nu ar ni allt lite tavlingssugna va?! Manga veckor har passerat sedan semesterligan hade en av sina fantastiska tittartavlingar senaste, men hall i hatten for nu ar det dags igen!!


Pa bilden nedan ser ni brakfrukosten som fyra hungriga tjejer kalasade pa sista morgonen pa Phu Quoc i Vietnam. Den bestod bl a av omelett, bananpannkaka, iskaffe, fruktshake, vanlig pannkaka, youghurt, mangotallrik, pomelotallrik, blandad frukttallrik, brod, kokt agg, vatten.



Fragan lyder: HUR MYCKET KOSTADE ALLT I SVENSKA RIKSDALER??


Som vanligt sitter vi inne med fantastiska priser sa vi hoppas innerligt (mest for er egen skull!!!!) att ni deltar i tavlingen!

Vi har denna gangen aven ett trostpris - en bandsag!

TAVLA VAL!

Mvh
Semesterligans tavlingsledning

We are moving on

Efter manga om och men har nu vi nu antligen lyckats slita oss fran Sihanoukville och anlant till Phnom Penh. Den lilla kuststaden som vi till en borjan inte gillade alls vaxte pa oss (minst sagt) och till slut trivdes vi som fiskarna i vattnet! Vi hade bokat vart hostel for en vecka och gick efter det varje morgon till receptionen och bad om en natt till, och till slut hade vi varit dar i omkring tva och en halv vecka - hoppsan?!

Efter allt vart omkringflangande sa maste jag saga att det var grymt skont att vara pa samma stalle sa lange. Att hela tiden packa och slapa pa ryggan ar en av vara sma obekvamligheter. Vi hade vara stammisrestauranger, handlade vatten och smapratade med samma forsaljare varje morgon, visste vilken strand som var goast och hade stenkoll pa i vilken ordning och nar man skulle forflytta sig mellan de olika klubbarna. Till slut kande vi dock att det var dags att ta tjuren vid hornen sa vi tvingade pa vara arslen pa en fem-dollars-buss imorse vid attasnaret och anlande ca fem timmar senare till huvudstaden.



Val har hittade vi efter att vi klivit av bussen rekordsnabbt ett bra guesthouse som vi nu har installerad oss pa och just nu ligger de andra tre sma kaninerna och sover medan undertecknad sov hela bussresan och ar pigg som en mort! Vi ar alla lite smaslitna efter en hel del harjande om natterna och dessutom en go magsjuka som vi turas om att ha. Vi delar systerligt ska ni veta. Hittills ar det bara lilla Lisa som har sluppit undan men vanta du bara, den som vantar pa nagot gott......

Nar dom sma liven vaknar till sa smaningom sa tankte vi bege oss ut pa lite marknader och shoppa loss! Vi bor centralt och bra och har nara till det mesta, dock sa har vi fatt ga upp betydligt i prisklass vilket svider till rejalt ska ni veta. En och en halv dollar per natt per person har vi fatt ga upp jamnfort med Sihanoukville och far nu betala hela fem dollar, aj aj aj.

Imorgon har vi bestamt dejt med en tuc tuc-chauffor klockan nio pa morgonen och han skall ta oss till killing fields ar planen. 30-40 minuter skall det ta att aka dit med chaufforen som pa sin tuc tuc har en egendesignad skylt dar det star "World Champion Tuc tuc, Most Charming Driver!" - det later val lovande! Efter killing fields tar han oss vidare till Toul Sleng Genoside Museum. Sa da har ni varan plan for lordagen den 10 december.
Om ni ar intresserade av vidare planer sa ring Polia. Nej jag insag just att sanna skamt endast var okej for manga ar sedan da den Polia-reklamen faktiskt gick pa teve sa jag tar bara och sager vad vara planer ar istallet. Vi kommer antaglien stanna har i PP i ca tre dagar, da ska vi dra oss mot delfinerna som simmar omkring i Mekongfloden i Kratie och spendera nagra dagar dar, oklart hur manga dagar sa har i forvag. Darefter blir det Siem Reip men Angor Wat i spetsen och sedan forhoppningsvis en liten flygtur till Phuket i Thailand nagra dagar senare! Tag med i observationen att vara planer ofta forandras.

Nu ska jag inte traka ut er med mer tjot utan jag skall fortsatta att fila pa mina naglar med min fantastiska nagelfil! Men det var trevligt att rakas!

Ha det gott, grankott! (ett litet uttryck som jag snappat upp fran Carolinas mormor!)


Linnea

3 Islands boat trip

Hejsan hoppsan! Nu har vi precis kommit hem till hotellet igen. Imorse gick vi upp supertidigt för att åka på snorklingtur. Klockan 08.00 stod vi färdiga utanför hotellet tillsammans med våra vänner Hanna och Anna. För er som läst vår blogg ett tag, så kanske ni kommer ihåg dem från terrakottaarmen i xi'an. Nu har vi alltså träffat Hanna och Anna igen :). Vi sprang på dem på stranden igår, världen är liten! Så vi stod alla sex utanför vårt hotell och väntade på vår "pick up". Jag vet inte vad vi förväntade oss, att vi skulle bli hämtade av en tucktuck eller något slags fordon. Men nej, vi blev hämtade till fots av en snubbe som visade vägen till båten, hehe.

Sedan åkte vi båt i ca 40 minuter till en liten ö där vi hoppade i för att snorkla. Vattnet var glasklart och allt såg väldigt lovande ut. Sedan fick vi vår snorklingsutrustning. Cyklopen var helt värdelösa! De var smutsiga och stora. Gummit var hårt och de formade sig inte efter ansiktet. Detta gjorde att det läckte in vatten hela tiden. Så med immiga och skitiga cyklop plaskade vi runt bland korallrev och fiskstimm. Vi fick se några fina fiskar och ön där vi åt lunch senare var jättefin. Så i det hela är vi ganska nöjda. Men tänk vad mycket mer vi hade kunnat se med ordentliga cyklop... Stort minus faktiskt.

Ikväll blir det utgång med Hanna och Anna så nu ska vi ta en power nap. Godnatt så länge!

/Semesterligan


Stekarna.

Lisa och Linn hoppar pa stranden idag! Lunch time! Sma apor!

Hejsan!

Igar var en bra dag! Dagen spenderades pa stranden. Efter det blev det Tex mex pa en trevlig restaurang. Darefter gick vi pa bio och sag den senaste filmen i Twillight serien. Vi gick till en bio dar man kunde hyra ett litet rum med en vanlig tv. Det var mysigt. Agaren var hur chill som helst. Nar vi skulle betala sa blev det 7,5 dollar. Agaren sa "Ah, i'll take 7 dollars, I round down". Hur bra? Idag har vi varit pa stranden hela dagen. Surprise! Vi har tagit en massa fina bilder med bla CAs undervattenskamera som vi var ivriga att fa visa for er. Men tyvarr sa vill inte datorn samarbeta med oss idag, sa bilder kommer vid ett senare tillfalle. Hoppas att ni har det bra dar hemma! Idag ar det andra advent och vi saknar doften av nybakta lussebullar mer an vanligt. Vi far helt enkelt trostata en mangoshake eller tva, och det ar inte helt fel det heller :) Puss pa er <3

Vi lever!

Det ar sannerligen inte mycket action på denna lilla blogg just nu vi vet och vi ber om ursakt for det! Dock sa lever vi och har det allmant bra och det ar ju anda huvudsaken!

Vi ar kvar på samma stalle, solar och badar pa olika strander, traffar massa goa manniskor och jobbar heltid på brannan!

Igår var vi på en stor fest på en strand på en ö som annordnades av en klubb här i byn. I fyrtio min fick man åka båt dit och där var det massa dans, eldshow och trevligheter! Idag är vi redigt trötta och har träningsverk i vaderna från att ha dansat i sanden.

Antagligen så åker vi härifran i morgon, lördag. Pnom Penh är nästa stopp!

Idag ar det endast 23 dagar till julafton och vi hoppas att ni tar tag i ert julklappshandlande så ni inte får tidsbrist. Tips från coachen. Vi längtar lite efter lussebullar och pepparkakor! Bara så att ni vet.

Kramar och pussar och lite lite kel!


RSS 2.0