Sista dagen

Hejhej! Dagen ar kommen, dagen som vart sa langt fram i tiden har till slut kommit. Idag ska vi aka hem till Sverige och jag maste saga att jag har valdigt valdigt blandade kanslor. Vi har haft en otroligt bra resa, battre resa kan man nog inte fa. Vi har upplevt valdigt mycket och haft det helt fantastiskt, det har ni val markt da ni foljt med har i bloggen?

Jag ska beratta lite vad vi har gjort den sista tiden har i New York. Igar gick vi runt lite pa 5th ave och Time square, da vi for sista gangen njot av denna underbara stad. Vi tog oss ocksa till High Line Park, vilket var en mycket speciell park. Det ar en gammal upphojd tagbana fran 30-talet som nu gjorts om till en park och stracker sig 22 kvarter pa vastra Manhattan. Det var val vart ett besok!
Efter det gick vi och at Sushi foljt av en over tre timmars langt biobesok, da vi sag TITANIC 3D. En film man aldrig trottnar pa, alltid lika hemsk, sorlig och framfor allt BRA!!

Idag har vi atit en avskedsmiddag pa en faktiskt ganska fin restaurang! Dagen till ara unnade vi oss varsin steak vilket var val vart pengarna. Det var namligen himmelskt gott!

Nu ar det tio minuter kvar tills vi ska aka till flygplatsen, sa jag maste tyvarr avsluta bloggandet har. Jag kan saga som sa att det var inte sista gangen jag akte till New York! Men det var sista stoppet for semesterligan, nu blir det inget mer resande, inga nya upplevelser, MEN vi har en hel del minnen tillsammans och dem kommer jag aldrig glomma.
Lisa

Semesterligan hjarta Mexico
Time flyes

Ja tiden fullkomligt flyger fram här i det stora äpplet, och som ni säkert förstår så är inte bloggen vår högsta prioritet nu säher med mindre än en vecka kvar. Sorgligt men sant! Fina bilder har vi dock att visa upp ifrån Mexico, snart så!

Men vi har det bra här i alla fall! Idag har vi ägnat våran söndag åt att strosa runt i härliga Central Park. Här är supervårigt, riktigt skönt väder med sol och hela köret, så i parken kryllade det av hurtiga människor som passade på att njuta av sin påskhelg i stadens egen oas! Vi har ingen aning om vad det egentligen var, men av en slump traskade vi rakt in i värsta tjohejet som ägde rum på hela den övre delen av fifth avenue. Gatan vad avspärrad och smockad av uppklädda påskfolk med fokus på hattar! "Galnaste hatten vinner" verkade det som att det var som gällde och folk gick runt med fågelbon och blomkrukor osv på huvudet! Det var också en del shower på gatan, privatpersoner som försöker få så många människors uppmärksamhet som möjligt och om dom gör något bra så ger man dem pengar. Vi såg bl a ett gäng grymma hiphopkillar och en trollkarl. Trollkarlen var riktigt rolig och han var nog den som drog till sig mest puplik av alla, och vill ni veta vem som tjänstgjorde (ofrivilligt) som hans assistent? Jo det var Lisa Cederquist det! Hon fick hjälpa till med både det ena och andra och drog hem många applåder minsann! Inte var dag man gör sådanna arbeten mitt på fifth avenue!

Vi har under dagen även hängt en stund på Applestore, promenerat på Brooklyn Bridge, sett Frihetsgudinna och varit vid Ground Zero. Dock så behövde man ha ett speciellt passerkort för att få komma in till själva monumentet och dom gav bara ut en viss mängd sånna så vi fick inte komma in. En väldig massa poliser och säkerhetsgubbar vimlade i området. Vi kunde i alla fall beskåda det nya WTC som börjar se hyfsat färdigt ut. Det var tråkigt att vi inte fick se själva monumentet, men vi kanske försöker en annan dag igen. Förutom det så har vi väl hunnit med rätt mycket idag ändå? Bra för våra hårt arbetande plånkor att få en paus från shoppingen. Imorgon ska vi nog ta tag i den lilla rackaren Empire State Building.

Vad har vi mer att berätta då? Vi gillar NYC skarpt båda två! Vi äter Halal food hela tiden, det är mat som säljs lite överallt i staden i små stånd och är oftast fasligt gott. Imorse åt vi korv och bröd till frukost. Lisa har bara ketchup med jag har senap också. Jag köpte världens finaste örhängen igår. Våra fötter är grymt trötta efter allt traskande överallt hela tiden det är dom inte vana vid efter allt slappande i Mexico. Vår solbränna börjar redan lägga sig. Vi har lite ångest över att vi inte kommer få dyka på antagligen ganska länge. Har vi berättat att vi gjorde två dyk till de sista dagarna i Playa? Grymt var det!!!! Om man räknar bort själva minutrarna med hajarna som vi hade i dyket innan på Isla Mujeres så var dessa två dyken utan tvekan de roligaste vi någonsin gjort! Vår divemaster var asskön, dykplatsen annorlunda och spännande, sikten fantastisk och vi såg massa coola grejer!

Nu ska vi massera våra fötter och äta vårt påskgodis som vi har hittat innan vi kryper till kojs. Trevligt att råkas!

Linnet

New York för sjutton gubbar

Inte arton...

Vi har så smått återhämtat oss från sista utgången i Playa del Carmen när vi nu sitter här på donken i New York och trycker i oss en fet burgare.

Vi bor väldigt centralt på 47th och Third Ave. Det vi har gjort ikväll sen vi kom hit är att packa upp våra ryggor för SISTA gången!! Nästa gång blir hemma i Sverige..

En vecka har vi att spendera här i NY. Vi ska också spendera en hel del pengar, för Semesterligans motto är ju "Det är bäst att spendera pengarna innan de tar slut". Shopping är en sport, en utmaning och vi är redo att ta den utmaningen i våra bruna händer.

Nu är det dags att sova, i morgon måste vi vara på topp. Vi har mycket annat att se och göra här in the big city.

Puss och hej från en gullig tjej!

Lisa

HALVARSJUBILEUM!


Idag mina damer och herrar fyller vi som det resande team vi ar 6 manader!! Grattis till oss!!!! 6 manader, det ar inte sa illa pinkat av de trahastar vi ar!Tjoooooooooooooooohooo!

Vi har matt battre..

Idag ar inte en av de basta dagarna vi haft i vara liv, men vi hade himlans roligt igarkvall/natt sa det kan det ju vara vart!

Igar var i allmanhet en fortjusande bra dag som borjade med att jag blev vackt av en sjungande brutta med en glittrig Mexicohatt pa huvudet och balonger och tomteblogg i handerna! Jag fick tarta och kaffe och paket pa sangen och om det borjar sa sa kan man ju inte vara annat an nojd! Vi spenderade sedan dagen njutandes pa stranden och unnade oss bade fodelsedagsdrink och senare en massage. Det ar ju inte var dag man fyller halvvags till 42!! Det ar ju inte heller var dag som Lisa och Linnea har smink pa sig nu for tiden, det ar snarare nagot ganska sallsynt, men igar kletade vi pa bade det ena och andra och blev sa rara sa! (pa norska..?). Sen bar det av in i dimman! Nagra timmar senare och nagra hjarnceller fattigare stupade vi i sang. Nar vi vaknade upp igen var det till en molnig himmel, vi visste inte att dom hade sanna har i Mexico? Forsta dagen vi inte sett solen sen vi kom hit och det kanske var lika bra, da slapp vi ga till jobbet pa stranden ju!

Nu ar det bara fyra dagar kvar har i underbara Mexico, sa vi forsoker njuta som bara sjuttsingen. Sen blir det en veckas HARDshopping i NYC. Jippi sager vara ryggar.. Sist vi flog (LA-Cancun) vagde min vaska over 30 kilo. Den har gatt upp over halva sin vikt fran nar vi startade resan, da vagde den ca 14 kilo och da var det anda vinterklader med i bilden... Ratt imponerande va? Nagon har blivit en effektiv packare! Och effektivare ska jag bli! Hoho!

Da datorn inte vill sammarbeta med kameran har vi inga av gardagens svettiga (!!!) bilder att visa utan bjuder pa en gulligullig strandbild fran forna tider. Sa har bleka ar vi absolut inte langre. Glom inte det.Kram fran Linnea halvvags-till-fyrtiotva Johansson

RSS 2.0