En liten update!

Hej allihopa!

Nu har vi varit i Australien i 11 dagar! Jag tänkte bara skriva en liten sammanfattning av vad vi har gjort under dessa dagarna!

Vi började med att bo på ett hostel i Southbank, som ligger väldigt centralt i Melbourne. Jag (Linn) fullständigt ääääälskar att bo på hostel! Vi träffar nya intressanta människor varje dag!
Ena kvällen lär vi 2 killar från Sydkorea och en kille från Kanada att spela UNO, nästa kväll hänger vi i baren med ett brittiskt par och deras vänner. Dagen där på snackade vi med några tjejer från USA. I köket lagas mat från alla världens olika hörn, och det är alltid intressant att se vad folk äter. Jag blev förvånad över att så många lägger ner så lång tid på att laga sin mat. Jag och Linnea slängde ihop lite köttfärssås så snabbt som möjlig. Medan tex två tjejer från Taiwan spenderade timmar på alla sina olika små rätter.

Nu har vi flyttat från vårt hostel till en förort som heter St Kilda! Det är väldigt mycket ungdomar och backpackers här! Så vi känner oss verkligen på rätt plats! Om det nu bara kan bli liiiite varmare så att vi kan få gå till stranden snart! I förrgår va nämligen den kallaste dagen i Australien på 40 år!!!!!

Förutom att ha vandrat runt i Melbournes CBD, fikat, kollat på byggnader och sovit så har vi även besökt Brighton Beach. Vi var ute på en PW och helt plötsligt bara stod vi där vid de välbekanta beach hutsen, som vi sett på bilder. Givetvis hade vi ingen kamera med oss, så det får helt enkelt bli ett besök till. Men det var kul att vi lyckades hamna vid en sevärdhet av en ren slump!

För några dagar sedan såg vår flatmate delfiner ute i havet precis vid vår strand!!! Jag och Linnea droppade vår frukost och sprang ut till stranden för att få se delfinerna, men när vi kom fram så var de inte kvar! Det kommer fler tillfällen hoppas jag!

Nu ska jag hem och koka lite gröt till mig och Linnea och försöka att gosa lite med vår katt som för övrigt är väldigt svår flirtad!

See you later!!!
/Linn


First day!

Heeeeej!

Igår var vår första dag här i Melbourne! Vi var trötta och hade Jetlag från resan så vi spenderade största delen av dagen i en park! Sedan stekte vi till några delikata köttkorvar och sov i 14h!!! Vår hostel är fräscht och vi delar rum med två pyttesmå filippinska tjejer.

Idag ska vi fixa och trixa med Tax file number och dylikt! Sedan får vi fortsätta vår sightseeing genom staden.

Vi har lärt oss att för att få en kaffe med mjölk måste man säga "longblack with cold milk on the side" Annars får man en cappuccino!

Puss och kram
/Linn


RSS 2.0