Langt fran Inglewood!

Inte sa langt geografiskt, men laaaangt ifran pa manga andra satt, befinner vi oss nu i ett samhalle i Orange County. Vi traffade da en man pa Tacobell, en solig dag da vi for ovrigt av olika anledningar var trottare an vi varit pa mycket lange, och for att gora en lang historia kort sa visade sig detta (tillsammans med hans fru) vara en av de generosaste manniskorna som vandrar pa varan jord. Dom tog oss under sina vingar och bjuder pa och lanar ut mer an vad vi kanner att vi kan med att ta emot, vilket dom nar vi sager det vagrar lyssna pa. Sa har ar vi nu, med bl a dator, bil, iphone, och gratis boende i nagra dagar framover. Hur sjukt ar inte det? Han ar var sagofe. Han berattade att han satt dar och forsokte komma pa varfor tva unga europeiska flickor sitter pa en tacorestaurang som faktiskt har skottsakert glas framfor hela disken (man bestaller genom ett hal och far maten genom en "sluss") i ett av LAs samre omraden. Ni var som tva kattungar och jag var tvungen att ta hand om er, var faktiskt hans exakta ord!



Sa kan det ga nar man ar tacosugen. Nu ska vi sova i dotterns rum och imorgon ska vi cruisa runt i en av hans nio (!!!!!!) bilar.


Kattungarna

In the ghetto

Hej hopp i lingonskogen! Vi bor fortfarande kvar i Inglewood och det ar lika roligt varje gang nagon vi traffar far hora att vi bor dar. Bara det gor det vart det. Sen att folk blir ranade pa hotellet och skjutna runt hornet ar en annan femma. Nu betyder inte detta att nagon behover vara orolig for oss for vi har det lika bra for det! Dock sa ska vi imorgon forflytta oss till det lite finare Orange County och hanga dar ett tag!

Just nu jobbar vi forfullt med varan spontanitet. Vi har inga direkt planer over nagot alls utan tar dagarna som de kommer, gor det vi kanner for och andrar oss om vi hittar nagot som verkar battre. Vi hanger med folk vi lart kanna pa busshallplatser och snabbmatskedjor och allt ar en enda stor succe ska ni veta!

LA ar stor som in i ****** och mycket ballt. Dock ar staden totalt uppbyggd kring att man ska ha bil sa det kan uppsta lite krangligheter da och da. I tva dagar har vi haft hyrbil och cruisat runt med den. Trots att vi hade GPS sa blev det en herrans massa cirklar vi korde runt i i Hollywood och Beverly Hills. "Oj, detta ar fjarde gangen vi ar vid denna bron nu" ar ett helt okryddat citat som uppstod da vi forsokte komma sa nara Hollywood-skylten som mojligt. Att aka metro in till stan fungerar ocksa bra men bor unvikas da morkret faller om man vill ha kvar sina vardesaker, sa det har vi gjort och inget ont har hant oss!

Forutom att traskat omkring pa Walk of Fame i Hollywood och spanat pa sinnessjukt tata manniskor pa Rodeo Drive i Beverly Hills har vi ocksa sett en enastaenda solnedgang i Malibu, promenerat pa Monica Beach, jagat solens sista stralar uppe i det kalifornska bergen, utforskat LA-downtown, introducerat svensk Absolut Vodka for olalskande amerikaner, atit en jakla massa skrapmat osv osv.
Imorgon har vi frukostdate med en amerikansk familj pa Manhattan beach som som vi larde kanna pa Taco Bell. De ska sedan ge oss skjuts till Orange County da kollektivtrafiken dit enligt dem ar narmare obefintlig. Tank vilken tur att vi blev tacosugna vid precis ratt tillfalle.



Nu ska vi agna kommande stund att packa vara ryggor som bara blir fullare och fullare, hemska USA som har sa mycket fina klader som bara vantar pa att vi shoppade av oskyldiga svenskor.

Forhoppningsvis sa har vart kommande hotell en battre dator, da ska ni fa sa grymma bildbomber att ni nastan ramlar av datorstolarna dar hemma.


Xoxo, gossip girl

The city of Angels

Tva anglar har nu anlant till anglarnas stad, vilken perfekt sammanstralning va?! Vi akte med Greyhound och har under dagen sett en helt del goa landskap. Ett vackert land det dar Amerikatt.

Vi hade bokat boende online innan, som vanligt, och nu bor vi alltsa pa Backpackers Paradise. Visst later det bra? Det ar det inte. Jo sa farligt ar det faktiskt inte, men namnet kan ju leda till att man far upp vissa forvantningar sa att saga.
Att ta sig hit var en liten utmaning. Fran busstationen var vi tvugna att forst ta oss downtown och sedan ta oss till Inglewood dar vi bor. Val i downtown efter en knokad bussresa med de sma, smidiga ryggorna pa tog det en himla stund att lista ut hur vi skulle komma vidare till var kara forort. Vi fragade ett flertal personer som ingen tycktes veta, och ingen tycktes vilja veta heller utan de berattade bara att det inte ar de basta av omraden.. "Where are you from? Sweden? Are you SUUURE you want to go to Inglewood girls??". Summan av kardemumman var att vi tog en taxi och har ar vi nu. Hostelet kanns valdigt typsikt amerikanskt, inget paradis men helt okej!

Tack och hej, leverpastej!

Linnea

San Franskridsko - LA

Efter sex natter har i staden av kullar och sparvagnar beger vi oss raka vagen till Los Angeles. Pang pa rodbetan bara. Vi tycker bada om San Fran valdigt mycket, en harlig stad men fin natur runt omkring. Trots att den ar sa stor sa kanns den inte sa stor pa nagot satt.. Men svenskar som vi ar sa har vi ju saklart lite svart for kylan sa nu ser vi fram emot att komma till varmare bredgrader igen. Minst 20 grader skall vi ha, annars vill vi inte vara me!

TYVARR sa blev det inget av de stora traden igar! Vara chauffor som ar lite av en expert pa omradet sa att det skulle regna och att vi skulle ta det nasta dag istallet, tji fick den planen for da skulle ju vi bege oss. A andra sidan sa var var chauffor en okand man som vi traffade vid Golden Gate-bron som vi inte vet nagot alls om, han kan lika garna har varit en psykopat sa vem vet, det var kanske lite tur i oturen det da med regnet!


Nu aker vi buss i ca atta timmar (kommer sakert ta mer..), och SA HAR kul tycker vi att det ar:



Vi hors nar vi ar framme (inga garantier). Pa Backpackers Paradise ska vi bo, hur bra later inte det?! Ho ho!

Gili Trawangan - Paradiset på jorden

Hej!

Här kommer lite bilder ifrån ett utav bästa ställena som vi besökt under resan. Gili T. En liten liten ö utanför Lombok i Indonesien. På Gili råder totalt lugn. En fantastisk strand, med det klaraste vattnet jag någonsin har sett. Det var som att bada i en pool. På Gili finns inga mopeder eller bilar, bara cyklar och häst och vagn. Dykningen på Gili är helt fantastisk och maten är underbar. Turisterna på Gili Trawangan är enbart backpackers. Barnfamiljer och äldre människor är mycket ovanligt. Gili är känt för att vara ett riktigt party ställe, och det var det verkligen. Mysiga barer vid stranden med chillmusik och reagge fanns det gått om. Men det fanns också ställen där man kunde dansa och det uppskattade vi såklart ;) Här kommer lite blandade bilder från våra två veckor i paradiset!



Se på vattnet!



Vår balkong! Vi hade ett väldigt trångt hotellrum med kall saltvattens dusch, men den här balkongen gjorde verkligen det värt!


Fortuna, en restaurang som hade den godaste tacosen! Tre kvällar i veckan hade de även en jätteduktig sångerska som sjöng Beyoncé låtar.



Häst och vagn



Stek på stranden







Det var inte alltid fint väder...



Party Tonight!



Lis och Limpis



Linja das ninja



Vårt krypin på Irish Pub! Här hängde vi i trappen. Det var mycket bättre för då behövde man inte ha ett bord mellan sig, då gick det lättare att prata. Folk kom hela tiden och satte sig i trappan och hängde med oss. Det var supertrevligt. Hur ofta händer det i Sverige att en ensam person kommer till ett gäng och slår sig ner? Det tillhör nog ovanligheterna, men inte på Gili. Varje gång som vi va ute kom det massor av folk från olika länder som hängde med oss i trappan :)



Druckit lite mycket vodka cruizer??

Vi hade sjukt kul på Gili och det toppar verkligen min lista av platser som vi besökt under resans gång! Så om ni besöker Bali, åk till Gili Islands :)

//Linn

Elefanten och kaninen utforskar staden!

HELLO!! Efter fyra natter har i SF har vi hunnit med en hel del, mest shopping..hehe. Vi ar riktigt bra pa att shoppa ska jag tala om, en av vara storsta talanger.
Nej men vi har faktiskt sett och gjort lite annat ocksa. Vi har akt cable car och strosat runt pa Fisherman's Wharf (vi shoppade bara lite dar). Jag visade Linnea den fantastiska hamburgerkedjan "In-N-Out". Vi tog en double double with everything and onion, inte en large milkshake dock.. (Familjen Cederquist vet vad jag snackar om).




Igar hyrde vi cyklar och tog oss till en av de moderna varldens sju underverk, namligen Golden Gate Bridge! Det var en ganska hard cykeltur da det blaste nagot forskrackligt pa vagen langs havet. Men som tur var hade vi hittat varsin mossa dagen innan som varmde skont. Efter en halvtimmes cykeltur kom vi antligen fram till bron. Dar blev det en kort pause med korv med brod. Dar fick aven vara kameror jobba en hel del. Vi hade valdigt tur med vadret, sol och bla himmel! Det tackar vi vadergudarna for! Men satan va det ar kallt har, sa kallt sa att vi far anvanda sockar som vantar.





Efter bron tog vi buss tillbaka till downtown och gick sedan till Chinatown. Dar kande vi oss hemma :) Det var lite tokigt, for vi sag mycket grejer i affarerna som de salde i Kina, men det var saklart mer an dubbelt sa dyrt. Vi at aven en kinesisk middag dar innan det var dags att traska hemmat i kylan och krypa ner i vara sma sangar i vart kalla kalla rum.

Idag gick vi upp ganska sent efter att ha tryckt pa snooze-knappen ca 10 ganger.. Sen blev det en brunch som bestod av pannkakor och flingor. Vi tog oss sedan till den stora parken Golden Gate Park dar vi promenerade runt lite. Det var mycket att titta pa dar. Det fanns olika museum och mycket folk som gjorde olika aktiviteter i parken till exempel rullskridskodans. Har ser vi en tjej som hoppade runt pa ett ben, lite konstig.. Men hon hade fin sjal.


Vi besokte aven det beromda hippie kvarteret Haight Ashbury. Det var verkligen en trevlig gata att ga pa. Det fanns manga speciella butiker och speciella manniskor. Dock stotte vi pa en lite val speciell typ, en galen man som forfoljde oss. Det var valdigt obehagligt. Jag tror att han var drogpaverkad eller liknande, for han betedde sig valdigt konstigt och skrattade at oss nar vi pratade. Han gick in i alla affarer vi gick in i och stod bara och glodde pa oss. Tillslut markte personalen i affaren att denna mannen inte hade alla hastar hemma. Sa de gick och pratade med honom vilket slutade med att de ringde polisen. Sa vi fick beratta for polisen att vi blivit forfoljda och de forklarade sedan for oss att han var kand som en galen man men hade aldrig gjort en fluga fonar.


Har vi alla hastar hemma i stallet tro?

Nu ar det dags for mig att sluta, maste ha min skonhetssomn. I morgon ska vi aka och kolla pa de storsta traden i USA.
HA DE!

Lisa

Bali

Hejsan!

Här kommer en liten sammanfattning om Bali :) Vi bodde i Legian som ligger ett stenkast ifrån Kuta. Innan vi kom till Bali fick vi höra ifrån många att "Kuta is shit", och ja i viss utsträckning så stämde tyvärr det uttalandet. Kuta är väldigt smutsigt och lika så är Kuta Beach. Det flöt omkring en massa plastpåsar i vattnet och det kändes lite som att man badade i den soptunna. Inte alls så trevligt faktiskt. Men det fanns ju självklart bra saker med Kuta också! Det fanns en hel del shopping (inte som i Kambodja, men helt okej ändå) och maten var jättegod. Men det som definierar Kuta mest är nog festandet. Vill man gå ut och klubba på Bali så är verkligen Kuta rätt ställe. Vi hade iallafall fruktansvärt roliga utekvällar på Sky Garden och Paddy's. Se så kul vi har det:











Kuta Beach



Linnea är ledsen för att vi inte kunde sola..

En dag åkte vi på utflykt till Uluwatu. Tanken var att vi skulle sola och bada på Balis finaste strand. Men tidvattnet var så högt att stranden var helt borta! Vågorna slog mot klipporna, så det var omöjligt att sola där. Vi letade istället reda på en pool där vi spenderade större delen av dagen.





Fram mot kvällen åkte ví till Uluwatu templet för att se på en traditionell balinesisk dans. Det var mycket underhållande!











Efter att ha varit i Kuta i 11 dagar begav vi oss till Lovina som ligger i norr. Vi hade hört en massa positiva saker om Lovina, men tyvärr så blev vi rätt besvikna och åkte därifrån tidigare än planerat. Detta är en bild över en sophög i Lovina.



Efter Lovina så åkte vi till Gili Trawangan, läs om detta i kommande inlägg

Over and out
/Linn

9 grader och shorts

Hejsan hoppsan, har kommer en uppdatering fran varldens samsta bloggare!
Igarkvall anlande vi to the United States of America och San Francisco efter en 20-timmars lang resa. Resan gick forvanansvart snabbt och smidigt och efter en stunds sovande pa golvet under plygplanssatena blev vi bada forvanade over att de meddelade att vi snart var framme, herregud vi hade ju knappt hunnit se tva av alla de filmer vi ville se, lite dalig stil av piloterna dar. Vi tog the Bart (tunnelbanan) in till San Francisco dar vi bor pa ett hostel mitt i smeten. Det dar med att aga massa varma klader ar ju inte direkt nagot som vi sysslar med utan vi traskade runt i shorts och klanning. Da det kvallen till ara inte ens var 10 grader ute var det inte jatteskont kan jag meddela, men vi fick i alla fall visa upp var bruna ben... Vi kande oss inte helt redo att lamna underbara Asien bakom oss sa forsta malet intogs pa en Thailands restaurang runt hornet, dom hade till och med Singha!

Idag har det varit varmare an igarkvall, ca 16 grader, men fortfarande inte varmt nog for vara sommarklader, sa det forsta vi gjorde var att springa och kopa byxor! Under dagen har vi sedan strosat runt i affarer och hittat lite smatt och gatt, dock sa svider det lite i hjartat vid varje kop da vart ekonomiska tankande inte riktigt har hunnit inse att vi ar i USA nu, "herregud jag kopte just en kofta for tio natter pa ett guesthouse".

Nu har vi just stekt fluffiga amerikanska pannkakor (man far gratis smet pa vart hostel) och atit till lunch och snart ska vi bege oss ut pa stan igen. I fem dagar framover kommer vi befinna oss har, sa da vet nu var ni har oss!

Hej sa lange!


Ensam pa Kuta...

Hej mina kara vanner. Nu sitter jag (Linn) har pa Kuta med en stor klump i magen. Mina tva kompanjoner har akt till flygplatsen. De flyger som ni alla sakert vet till San Francisco idag. Om nagra timmar ska jag flyga hem till Sverige.

Detta ar min resas sista dag. Vi bestamde oss tidigt for att inte saga "Hejda" utan "Vi ses snart". Men det hindrade inte tararna fran att trilla ner langs kinderna nar vi skildes at. 4,5 manader tillsammmans. Vi har umgats konstant, och nu ska vi aka at olika hall. Det kanns jattekonstigt. Jag saknar mina buddies redan :(

Om ca 45h kommer jag att vakna upp i Sverige i min egen sang, men varken Linnea eller Lisa kommer att ligga och snarka i sangen brevid som de brukar. Vi kommer inte heller att ata frukost pa nagon mysig restaurang vid stranden. Den tiden ar forbi nu. Det kanns ledsamt och trakigt, men alla goda ting maste ju komma till ett slut. Om jag ska vara helt arlig sa kanns det anda bra att aka hem, fast att det ar sorgeligt just nu.

Jag har haft en helt fantastisk resa! Den kunde inte ha varit battre och det ar tack vare mina fina, underbara resekompisar. De har funnits dar i vatt och tort for mig, och jag ar sa tacksam for det :) Linnea, Lisa och CA, ni ar bast :)


Med brist pa andra bilder tyckte jag att denna passade bra :)


Nu ska jag ga och unna mig sjalv en fotmassage och en manikyr. Lite lyx maste man ju ha pa sin resas sista dag :)

Snart ska jag fa komma hem och traffa min familj och det ska bli sa kul! Jag saknar er sa mycket <3

Ni kanske tror att detta ar mitt sista blogginlagg nu? Nejnej, sa latt blir ni inte av med mig. Nar jag kommer hem ska jag satta mig vid datan och gora en fin sammanfattning om Bali :) Stay tunned people :)

Kram Linn

Tillfalligt avbrott

Vi ar skamligt daliga pa att blogga just nu det ar vi medvetna om och ursaktar oss sa mycket for detta. Dock sa lovar vi ingen forandring riktigt an pa nagra dagar for fallet ar namligen sa att vi har det allt for bra (!!!!!!!!) for att slosa en enda minut pa att sitta inne framfor en datorskarm! Gili ar himmelriket pa jorden och vi fullkomligt vralalskar det, om det nu kan klassas som ett ord...

Tyvarr sa kan jag ocksa meddela att vi inte kommer vara skypeaktuella denna sondagseftermiddag heller da vi kommer vara strangt upptagna med att ta en powernap efter var nyligen utforda "fun dive" och ska vila upp oss infor kvallen da det ar utgang for femte dagen i rad.

Jag kan ocksa passa pa att meddela att under vart dyk idag, som hade malet att se hajar men misslyckades, sa sag vi en nastan tva meter stor stingrocka. Detta ar tydligen valdigt ovanligt och ingen av vara tva divemasters hade sett nagon sa stor och sa nara forut. Riktigt maktig var den, svartvitprickig som bara sjutton och den rorde sig runt oss med spoklika rorelser. Sa aven om vi garna velat se nagra hajisar sa tyckte dom att vi inte skulle vara besvikna for detta ar mycket coolare. Kul for oss va!?



Underbart ar kort, nu ar det dags att runda av bloggkalaset. Nu vet ni i alla fall att vi lever och har det helt underbart bra sa kann ingen sorg for oss Goteborg (och Halmstad)!


Puss och kram!

Linnea

Bra vader och bra dyk

Vattnet skvalpar fortfarande runt i vara oron efter nattdyket vi gjorde for en knapp timme sen, sa har sitter vi nu som tre halvdova men lyckliga idioter. Vi har haft en grymt bra dag med stekande sol, softning och dyk!

Dagen borjade med att vi gick upp allt for tidigt da vi trodde att vi skulle ha ett morgondyk, men vara nagot snurriga instruktorer hade fatt saker och ting lite om bakfoten sa det blev inget med det. Uppe var vi ju i alla fall och solen sken glatt sa vi bosatte oss pa stranden for storre delen av dagen. Bad i kristallklart vatten, smarrig lunch och en grymt bra bok (morgon i Jenin, tack mamma!), da ar det ju inte mycket man har att klaga pa!

Efter en lite for lang middagslur pa balkongen stressade vi till dykskolan strax efter sex och fixade med utrustningen, vantade lite pa att solen skulle borja ga ner och begav oss sedan ut med baten. Det var en magnifik sondegang och himlen lyste helt och hallet i rosa strax innan vi hoppade i plurret och av var instuktor fick vi lara oss att det betyder att det kommer bli bra vader i morgon ocksa (yes ropade varan branna). "Pink in the night, shepherd's delight. Pink in the morning, shepherd's warning" lyder ordspraket. Rosa pa kvallen-bra vader nasta morgon, rosa pa morgonen-daligt vader pa eftermiddagen, det ar herdarnas vaderleksrapport det. Var dag lar man sig nagot nytt vet ni! Nar vi val gick ner till botten var det daremot inget ljus i nagra farger alls langre utan det radde totalt morker och det var stor skillnad mot att dyka pa dagen! Vi hade alla varsin ficklampa och det som den lyste upp var allt man sag. Det var riktigt haftigt, vi sag fiskar vi inte sett forrut, plankton som glimmade som glitter i vattnet da man slackte lampan och tittade man upp mot ytan kunde man se fullmanens sken langt dar ovanfor.



Vi haller ju pa med var Advanced-kurs nu och hittills har vi forrutom nattdyket gjort djupdyk (till 30 m), dykt vid ett vrak och ett annat ovningsdyk som jag inte vet vad den heter pa svenska (peek performance bouyency). Imorgon tar vi oss ann navigering, da ska kompassen fa sig en rejal omgang minsann!

Nu ar det matdags for var del. Rock on!

Linnea

Gili Trawangan, paradison

Hello!
Nu har vi kommit till Gili Trawangan, en av de tre Gilioarna. Efter Kuta tog vi oss till norra Bali och till den lilla LILLA staden Lavina. For oss var inte Lavina nagot att ha tyvarr. Det var en valdigt liten stad, nastan inga turister, stranden var forskracklig, vart hotellrum var invaderat av insekter osv osv.. Vi bestamde oss ganska sa fort for att har stannar vi INTE lange.
Sa det blev endast tva natter dar, eller det blev rattare sagt en och en halv natt. Vi begav oss namligen till Gili oarna klockan 4 pa morgonen den andra natten. Resan tog ca 4 timmar, 3 timmar bil och en timma bat. Batresan var ju inte sa lang, men resan blev anda jobbig da det var valdigt vagigt ute pa havet. Baten guppade som bara den! Det var forvanande att vi inte blev sjosjuka som halften av de resterande resenarerna blev.

Gili Trawangan ar on som ligger langst ut till hoger


Vi har hort sa mycket bra om gilioarna, och sa fort vi hoppade av baten och gick iland pa on sa forstod jag vad alla pratat om. Jag alskade on redan vid forsta ogonkastet. Vattnet, sanden och miljon ar helt underbar. Vattnet ar sa klart. Det borjar med en turkosbla farg nagra meter ut fran stranden, sen byter vattnet farg till en jattefin morkbla farg. Sanden ar vit och mjuk. Pa gatorna ar det sa tyst, det finns endast folk som gar, cyklar eller aker hast och vagn. Inga hogljuda bilar och mopeder som kor omkring som galningar.


KOLLA VATTNET

Igar var vi pa stranden ett tag, sen satt vi pa ett jattemysigt cafe pa stranden och drack shakes och kaffe. Senare pa kvallen at vi middag pa en restaurang pa stranden. Inte nog med att det ar jattemysigt pa alla restauranger, de har valdigt god mat ocksa!

Idag vaknade vi sent och at en god frukost pa var otroligt fina balkong. Balkongen ar valdigt stor och bestar av tva stolar, ett bord och varldens goaste liggsoffa. Dar lag jag och Linnea och chillade ett tag, medan Linn blev lite rastlos och bestamde sig for att hyra en cykel och kolla runt pa on. Efter ett tag bestamde vi oss for att sahar mycket chillande kanske inte ar okej, sa vi hyrde ocksa varsin cykel. Vi cyklade runt hela on, men efter halva vagen sa kom varldens storsta regnsskur. Vi cyklade snabbt som attan till ett trad for att inte bli for blota. Men regndropparna lyckades tranga sig igenom tradkronorna ganska sa bra. Det var likabra att fortsatta cykla tankte vi.
En till en borjan valdigt fridfull cykeltur slutade i ett blott regnkaos.
Men likaglad ar jag for det, men gladast ar nog raven!
Nu ska jag chilla vidare har pa Gili, hoppas ni har det gott dar hemma ocksa.


/ Lisa

RSS 2.0