Vem ar det som gar och gar men aldrig kommer till toppen....?

...det ar vi det! Nu ar vi i Sanqing Shan, 80 minuter fran Yushan i provinsen Jiangxi. Vi bor i en dal omringad av otroliga berg och kontrasten fran storstaderna vi tidigare besokt ar enorm!! Detta ar en riktig liten hala och har ar vi for att hajka i bergen! Vart hotell ar fint men lite kyligt, men dess lage ar fantastiskt! INGEN har kan engelska dock sa vi ar tacksamma over att en liten Mandarin-phrasebook fanns med i packningen! 

Efter en genomkinesisk frukost bestaende av dumplings (brod med kott i), fyra olika sma ratter med nagra slags gronsaker, rissoppa, nudlar, agg, varm sojamjolk och fluffiga angkokta brodbollar, unnade vi oss en sovmorgon under vara gosiga tacken innan vi begav oss upp mot bergen. Val dar visade det sig att vi var tvugna att kopa bade biljett med en kabinlift upp och intradesbiljett till att vandra dar uppe. Eftersom dagen redan var ganska langt gangen kande vi att vi tar topparna i morgon istallet och darfor vandrade vi istallet nedfor bergen!

Vi at en latt lunch fran ett gatukok (bokstavligt talat, ett kok mitt pa gatan), majskolv och en kycklingklubba i pase. Detta satt vi och snaskade pa pa varsin sten langs med vagen, ca 2 meter fran varandra. Maste ha sett ganska lustigt ut och en hel del foton fick vi ofrivilligt vara med pa av forbipasserande kineser. Efter nagra tuggor pa kycklingklubban borjade vi inse att detta faktiskt inte var kyckling. Kottet var rod/rosa och smakade som en hund luktar.... Dom dom dom dom tankte vi, och ju mer vi tankte pa saken ju mer acklade blev vi av tanken pa att vi kanske satt och tuggade hund. Vi sprang tillbaka till tanten i koket i mitten av vagen och fragade genom charader vad det var for slags kott? Voff voff? Nejnejnej svarade hon. Mjau mjau sa hon med ett brett leende! Sa japp, vi kakade katt till lunch. Kissemiss. Kan ju tillagga att vi inte at upp resten av klubban (baklaret) utan blev riktigt acklade. 

Varan fika en stund senare var mer lyckad da vi satt pa en bro ovanfor en porlande back ensamma mitt bland all gronska och at kex och notter! Vi skulle garna visa bilder men tyvarr har vi ingen sladd till kameran (igen) plus att det drar valdigt mkt batteri nar man laddar upp bilder. Men det kommer!!!!!

Nu ska vi ga tillbaka till vart hotell (som inte har internet) och rullar tummarna en stund!

Nedan ar en bild pa Sanqing Shan och steamed bread!

Puss och kraaaaam!!Kommentarer
Postat av: Liridonna

Gud hvor vakkert det ser ut til at ha det:D

Håper ni har det fantastisk i Chaini maini town..

Kram..

Edhe ni puthje per qiken tem <3

2011-10-30 @ 10:17:21
Postat av: Carolinas mormor o morfar

Hej! Lunchen snackar vi inte om. Brödbollarna ser goa ut typ maränger. Naturen ser fantastisk ut.Har ni gett bort alla varma kläder, som ni nu hade behövt? Sist men inte minst tack för fin beskrivning av vad ni upplever. Varma kramar. Simma lugnt.

2011-10-30 @ 10:52:13
Postat av: Karin

Har ni också fått vintertid? (intressant fråga, inte sant?)

2011-10-30 @ 18:29:24
Postat av: Tompa

Nu har jag och Betty läst tillsammans för en gång skull,,,var försiktiga med mat ni köper på gatan är väl en tanke hos oss :-) Önskar vi kunde uppleva detta också..ni verkar ha det fantastiskt roligt,,,Miss ya all / T o B

2011-10-30 @ 18:34:14
Postat av: Hannaaa

Fy faraoo helt ärligt!! Kattskrälle till lunch det är ju nästan som att äta Leo ju! Nästa gång tycker jag att ni ska lägga upp lite porträtt på era kära nyllen, hade varit roligt! Pusspuss

2011-10-31 @ 06:16:37
Postat av: Annica

Ser riktigt vackert ut i San Qing Shan. Skulle gärna varit med. Däremot lockar inte katt på spett. hmmmm, hoppas era magar pallade detta. Ha det fortsatt kanon. Tänker mycket på er. Kramar

2011-10-31 @ 08:21:50
Postat av: Joel

Ja, kineser äter allt, men dom ser ju ut att överleva så det gör säkert ni med. Passa på och prova, men se till att det är vällagat.

2011-10-31 @ 11:29:56
URL: http://semesterligan.blogg.se/
Postat av: Janne

Jag ser framför mig när ni står och gestikulerar

om det är en vov-vov eller mjau-mjau.

Det är nog inte sista gången detta händer.

Ha det bra!

Hälsningar från som är allergisk mot katter!

Hoppas vandringarna blir bra!2011-10-31 @ 11:39:05
Postat av: Joel

Fantastiskt fin bild på dimmiga bergen. Fotograf-karriären ligger öppen.

2011-10-31 @ 15:18:59
URL: http://semesterligan.blogg.se/
Postat av: Tompa

Lisa...som svar på din fråga ang. Malaria på Hanai. De riktlinjer vi har inom mitt företag är att det är ingen risk i norra Kina och låg risk i södra Kina. Allt under 1500 m ö h..kan man säga. Skulle inte tro att det är någon större risk på Hanai, jag skulle inte tvekat p g a det. Gå in på www.hanai.nu. Det der otroligt häftigt ut :-)/Paps

2011-11-01 @ 18:20:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0