Bra vader och bra dyk

Vattnet skvalpar fortfarande runt i vara oron efter nattdyket vi gjorde for en knapp timme sen, sa har sitter vi nu som tre halvdova men lyckliga idioter. Vi har haft en grymt bra dag med stekande sol, softning och dyk!

Dagen borjade med att vi gick upp allt for tidigt da vi trodde att vi skulle ha ett morgondyk, men vara nagot snurriga instruktorer hade fatt saker och ting lite om bakfoten sa det blev inget med det. Uppe var vi ju i alla fall och solen sken glatt sa vi bosatte oss pa stranden for storre delen av dagen. Bad i kristallklart vatten, smarrig lunch och en grymt bra bok (morgon i Jenin, tack mamma!), da ar det ju inte mycket man har att klaga pa!

Efter en lite for lang middagslur pa balkongen stressade vi till dykskolan strax efter sex och fixade med utrustningen, vantade lite pa att solen skulle borja ga ner och begav oss sedan ut med baten. Det var en magnifik sondegang och himlen lyste helt och hallet i rosa strax innan vi hoppade i plurret och av var instuktor fick vi lara oss att det betyder att det kommer bli bra vader i morgon ocksa (yes ropade varan branna). "Pink in the night, shepherd's delight. Pink in the morning, shepherd's warning" lyder ordspraket. Rosa pa kvallen-bra vader nasta morgon, rosa pa morgonen-daligt vader pa eftermiddagen, det ar herdarnas vaderleksrapport det. Var dag lar man sig nagot nytt vet ni! Nar vi val gick ner till botten var det daremot inget ljus i nagra farger alls langre utan det radde totalt morker och det var stor skillnad mot att dyka pa dagen! Vi hade alla varsin ficklampa och det som den lyste upp var allt man sag. Det var riktigt haftigt, vi sag fiskar vi inte sett forrut, plankton som glimmade som glitter i vattnet da man slackte lampan och tittade man upp mot ytan kunde man se fullmanens sken langt dar ovanfor.Vi haller ju pa med var Advanced-kurs nu och hittills har vi forrutom nattdyket gjort djupdyk (till 30 m), dykt vid ett vrak och ett annat ovningsdyk som jag inte vet vad den heter pa svenska (peek performance bouyency). Imorgon tar vi oss ann navigering, da ska kompassen fa sig en rejal omgang minsann!

Nu ar det matdags for var del. Rock on!

Linnea

Kommentarer
Postat av: kh

Morgon i Jenin. Den har jag nyss läst.

Den klargör mycket. Den är ju tragisk men

också positiv och rolig

2012-02-06 @ 15:45:53
Postat av: Anna

Fan vad grymt ni har det:) (L)

2012-02-06 @ 18:09:35
Postat av: Jessica

Er blogg är så kul att läsa bland allt tenta plugg.. Och via telefonen på sega föreläsningar!!.. Ni har ju världens bästa liv just nu! När ni kommer hem får ni ut och festa i Gbg med mig för ni verkar så sköna allihopa! Wow va coolt med all dykning!! Det ska jag med göra någon gång :) jätte häftigt! Linn jag saaaknar dig!!! Njut sista tiden <3

2012-02-08 @ 22:59:08
Postat av: Hannnnnaaa

Steppa upp erat game o blogga lite oftare för tysan. Ni får sluta leva loppan o vara inne o skriva på datorn mer! Det var allt från Alalalaska för denna gång.

2012-02-11 @ 05:12:41
Postat av: Tompa

Kul Lisa----jag får väl damma av mitt gamla cert så vi kan dyka tillsammans i sommar :-)

2012-02-11 @ 11:39:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0