Shing shong Shanghai!

Nu har vi anlant till Shanghai for nastan sex timmar sen och vi kampar med att halla ogonen oppna! Vi far inte forstora dygnsrytmen heelt sa vi far ga och lagga oss kl sex har vi sagt!
Jag hoppas innerligt att vi slipper aka sant nattag igen, denna gangen tog det 17 timmar. Det gick dock lite lattare denna gangen for vi hade lite underhallning! Det satt en jattesot liten kille som var tre ar vid sidan av oss och han ville ha allas uppmarksamhet hela tiden och han var sa soooot! Han pillade med allt, pratade med oss och showade lite och han var sa gullig! Plus att han var mastare pa att ata nudlar och skala clementin. Vi fick saklart agera fotomodeller igen. :p Sa vi hade iallafall battre resesallskap denna gangen an den forra da vi hade en senil gammal gubbe som kissade pa sig bredvid oss.
Nagot som forundrar mig ar hur manga manniskor som dom knokar in i en tagvagn. Det star, sitter och ligger manniskor i gangarna overallt. Dom ligger pa varandra typ i hogar utanfor toaletterna. Sa det var ett projekt att ta sig till toaletten, Linnea och Linn kissade en gang var pa 18 timmar. Respekt?!
Nu ska vi planera lite vart vi ska aka harnast, for en kille som vi pratade med pa hostelet i Xian sa att eftersom HongKong fortfarande raknas lite som en egen stat sa ar det som att man aker ut ur Kina nar man aker till HongKong. Eftersom vi bara har "one entry" pa vara visa kan vi inte aka till nagon annan stad i Kina efter HongKong, utan vi maste gora HongKong vart sista stopp i Kina. Sa fragan ar nu vart vi aker efter Shanghai. Den fragan ska vi klura lite pa nu innan det blir laggdags!

Linn kanner en som heter Lisa som bor har i Shanghai, sa vi hoppas att hon vill vara var privata guide nagon dag :) Det ska iallafall bli roligt att traffa henne!

Seee ya dont wanna be yaaa!!

Kram Carolina

Kommentarer
Postat av: Carolinas mormor o morfar

Hej!Svårt med toaletten jag hade nog gjort som den gamle mannen. Hoppas ni håller koll på läget dit ni väljer åka. Hoppas ni får en god sömn det tycks ni behöva. Kramar.

2011-10-23 @ 18:56:08
Postat av: Anonym

Jag lär mig lite geografi varje gång ni skriver. inte visste jag att Kina ligger så långt söderut. Jag undrar just om ni har någon slags platsbiljetter. Linneas mormor

2011-10-23 @ 20:06:53
Postat av: Moster Mona

Hej! Vilka äventyr och fler väntar! Shanghai verkar vara en häftig stad. Rickard kom till Ebba i Los Angeles idag. Så nu kan vi pusta ut (alltid lite orolig). På lördag ska Mita Lollo och jag åka tåg till Göteborg och hälsa på Jessica. Lite äventyr för oss också. Kram Mona, Janne hälsar.

2011-10-23 @ 20:25:28
Postat av: Janne

Tjena tjejer!

Kul för er att uppleva Kina från tågkupen och allt vad det innebär. Hur går det med säckarna förresten ni börjar väl bli vana nu, tungt? Läste att centrala Shanghai bara har 8 miljoner invånare, det är nog 9 nu. Och att hamnen är Kinas viktigaste hamn. Fråga gärna om de känner till Jan Ove Waldner (han kallas fär det vajande trädet i Kina) han är jättekänd där och att Linneas pappa har spelat mot honom. Då fär du kanske visa dina bolltalanger Linnea! Have fun!

2011-10-24 @ 08:37:10
Postat av: Lisa

Linn! Jag får dina sms, men läste precis på facebook att du inte får mina. Provade en sak på facebook men ska också testa att skicka från alexandra och fias mobiler! Kramar

2011-10-25 @ 09:35:44
Postat av: Tompa

Ni ville ju ha lite tips-vad tror ni om detta?

Hainan är en provins i södra Kina som består av ön Hainan Dao i Sydkinesiska havet söder om Kinas kust. Ön utgör den allra minsta av Kinas alla provinser och har en yta på 33 572 km². Jämför med Sveriges minsta landskap Öland som har 1347 km² eller Gotland med sina 3140 km² - alltså mindre än en tiondel av Hainans yta.



Provinshuvudstad är Haikou. Denna ö slogs även japanerna och kineserna om under andra sino-japanska kriget (1937-1945)



Ön Hainan, som brukar kallas för Kinas svar på Hawaii har tropiskt klimat och många stränder. En populär badort är Sanya, som ligger vid den södra kusten. På bara fem år har turismen till ön ökat kraftigt, stränderna och faciliteterna har byggts ut och håller i regel mycket hög klass.



Yalong Bay - Sanya

Avståndet mellan Peking och Sanya (Hainan) är 3451 km, men det tar bara några timmar med flyg. Det finns tre stora strandområden vid Sanya varav Yalong Bay är den bästa. Men inte nog med det - Yalong Bay är rankad som den bästa stranden på hela ön! Och här hittar du det bästa och renaste badvattnet på hela ön Hainan, just vid Yalong Bay.

Läs mer på engelska Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Hainan



2011-10-25 @ 17:48:00
Postat av: Annica

Ett annat förslag som nog inte är helt fel är att besöka Guilin och ta en tur på Li-floden. Googla på nätet och se vad ni tror om det det.Kram till er alla.

2011-10-26 @ 11:31:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0