En regnig dag i Moskva

Idag var har vadret varit betydligt samre an gardagen. Lite halvregnigt mest hela tiden. Perfekt vader for att strosa i parker tanke vi! Gorskijparken och Skulpturparken stod pa schemat, aven Fralsarkatedralen skulle vi beta av da de ligger hyfsat nara varandra. Helt klart en bra plan, synd bara att den sprack inom 20 minuter da vi upptackte att vi glomt kartan pa vart rum! Skitsamma tankte vi, vi loser det! Tog tunnelbanan till Fralsarkatedralen, och bara att aka den var en upplevelse i sig! Moskva ar ju inte direkt engelskans storsta fan, det ar ytterst fa som kan prata det, och de som kan ar ytterst obekvama att prata det marker man. Och i princip ingenting star pa engelska, inte ens vid de allra storsta turistattraktonerna! Sa de var ju minst sagt en utmaning att forsta sig pa vart vi skulle aka, vilken linje osv. Men vi har kommit pa ett system som funkar toppen, innefattar en valdig massa memorerande av symboler vi inte har en anng om vad de betyder! Val framme sa var Fralsarkatedralen inga problem att hitta, stor och statlig som den ar! Och inuti var den helt jakla otrolig! Gota Petter sager jag bara! Den ar enorm, och sa otroligt vackert och detaljerat utsmyckad! Alla de vackra katedralena vi sag igar kan ga och slanga sig  vaggen alltsa! Tyvarr sa var det totalforbjudet att a kort dar inne sa om du vill uppleva denna magnefika kyrka sa far du allt ta dig en tripp hit.
Regnig men ack sa statlig! Tog 50 ar att bygga, sen bombade Stalin ner den for att bygga varldens hogsta byggnad - vilket aldrig blev av. Istallet blev det en enorm utomhuspool fram tills 1990 da man beslutade att katedralen skulle byggas upp identisk med den forsta. Dom ar klyftiga de dar ryssarna ;)

Efter de sa inkom problemet med att vara utan karta. Vi skulle da hitta en chokladfabrik, vi hittade den tillslut med fattade dock inte hur man kom in eller om man ens kunde komma in sa vi bangade. Vi hade i alla fall upplevt lite nya kvarter! Vi gick darefter mot Leninmasouleet, eller jag [Linnea) och Linn kande for att ga medan Lisa och Ca tog metron. Tyvarr var det bara oppet till ett sa de hade hunnit stanga, vi far helt ta o kolla pa den dode rackaren imorgon istallet!
Fika, fonstershopping inne i GUM {en jattestor och fladig galleria alldeles vid roda torget) och sedan tog vi metron tillbaka till samma omrade vi varit i forut {insag vi da vi irrade runt dar for andra gangen). Runt runt gick vi, fragade ryssarna om hjalp som inte fattade nat. Efter en stunds cirkelgang kom vi fram till den stooora skulpturparken med flera hundratals skulpturer och statyer. Gorkijparken bangade vi!
Push up??
Tre glada muppar
Nu ar vi pa hostelet, har atit tva agg och ska snart svira om for att ga ut pa stan for att ata middag. Vi hade tankt gora oss lite snyggare an vi varit de senaste dygnet, och det kommer bli ett svart beslut vilken av alla vara outfits vi ska valja. Not. Nastan varenda rysk kvinna kor pa skyhoga klackar och massa smink mest hela tiden verkar det som. Vi daremot satsar stenhart pa vara praktiskta klader. Nu daremot blir det allt till att bya ut gympaskorna mot finskorna - conversen!
So long flaggstang!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0