Transmongoliska jarnvagen!

Att bo fyra tjejer pa drygt tva kvadratmeter i lite mindre an en vecka ar minst sagt ett aventyr. Att hela tiden ha golvet vibrerandes under sig, sova pa en ca 60 cm hard brits, bara ha tillgang till en toalett da och da, fa frisk luft max en gang per dag och endast livnara sig pa pulversoppa, det ar en utmaning. HARD CORE VA?!

Sa har var vi tvugna att sova.......


Frukost, lunch, middag och kvallsmat.

Sanningen ar forrutom ovanstaende att vi faktiskt har haft det hur gott som helst! Vi har sovit ca 11-13h per natt, last, spelat spel, umgatts, druckit lite drinkar ur vara kasor, atit godis, forsokt att konversera med mongoler, skrivit dagbok och filosoferat over livets alla under. Efter det vilade vi lite ocksa. Vi har suttit med, jag citerar CA: "Rovtra i smaken" (trasmak i roven) i lite mer an 800 mil. 


Nar vi blev for trotta pa var lilla kupe gick vi till denna fantastiska restaurangvagn och hangde en stund med en go tjock rysk tant.


Har passar CA pa att springa nagra maraton pa perrongen for att rora pa benen lite medans vi vantar.
 
Den fantastiska ryska naturen som vi har upplevt har varit enastaende vacker och mycket varierande. Ena dagen var landskapet tackt utav orangefargade bjorkar i eldens tecken. Bebyggelsen runt jarnvagen bestod mest av forfallna sjul, och vi funderade pa om nagon verkligen bodde dar. Men har och var rok det lite i skorssternarna. Andra dagen var det en exotisk stapp med boljande berg i bakgrunden. , men da och da forekom det lite farggladare hus i bla-grona nyanser. Dessa husen var lite finare an de vi tidigare hade sett. Deras fargstarka vaggar lyste upp omgivningen och gav ett vackert intryck. Hela dagen forekom denna bla-grona nyans langs var vag, och vi antar att den ar valdigt popular. Vi har aven sett djupa granskogar, stora sjoar, getter och kossor, vidstrackta landskap, stora betongstader och hoga berg.





Under passeringen till Mongoliets grans fick vi vanta nastan hela dagen for att komma igenom. Militarer och hundar sokte igenom ALLT pa taget. Eftersom allt fran toaletten pa taget slapps ratt ut pa marken, sa far man inte kissa nar taget star still. Detta innebar att vi inte fick lov till att kissa pa HELA DAGEN!  Stackars oss, vi fick inte heller lov att lamna taget for att uppsoka en annan toalett da de standigt sa att det var 5 minuter kavr till avgang.. Men lyckligtvis sa overlevde vi incidenten!


Knepet for att bota sittvark!

Var mysiga kupe - mattor, textiler och guldiga gardiner, ett vinnande koncept.


Linn med assistans av Co.


Kommentarer
Postat av: Carolinas mormor o morfar

Hej! Ni skriver så att vi känner oss vara med på resan. Hur kul som helst. Vi hörs

2011-10-10 @ 15:41:58
Postat av: P

Kikade på Google earth var ert hotell ligger i förhållande till centrum....ser ut som hela stan är centrum!! -och mitt i bor Ni. Ha de riktigt bra. //P

2011-10-10 @ 19:07:46
Postat av: Thomas Cederquist

Hej tjejer....nu har jag fått tips om hur man kommenterar era reseberättelser. Spännande med munklostret...det hade jag velat se....men passa er för maten :-) jalla jalla förekommer ofta. Så se till att maten är "vällagad". Var rädda om er/Tompa och Betty

2011-10-10 @ 19:50:51
Postat av: Hanna, en av linneas alla systrar

Bra jobbat Linn, keep up the good bloggande!

2011-10-11 @ 22:23:33
Postat av: Jessica kusin till Linn

Annorlunda upplevelse alltså! Häftigt!! Sjukt imponerad ! Asså inte kissa på en dag! Linn huuur klarade du dig?? Jag hade dött!!! Erkänn du hade en petflaska under sängen, liten blåsa ligger ju i släkten.. Pusssss!

2011-10-11 @ 22:49:02
Postat av: Liridonna

Tjena tjeor:))

Håpas ni har det roligt.. Hvordan e maten der!?

Masse lykke til er..

Kram från Liridonna

2011-10-12 @ 14:38:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0