Terrakottaarmen!

Hej idag har vi varit och sett terrakottaarmen! Vi hade en jattegullig guide som hette typ ChaCha, men hon tyckte att vi kunde kalla henne "Lady Chacha"! Hon informerade oss om Xi'ans historia och om terrakotta krigarna och efterat sa korsforhorde hon oss om svaren. Speciellt en kille som hette Stefan fran Osterrike. "SchheffaAn pay attention!!!" 

Krigarna var jattehaftiga och alla hade ett individuellt utseende. Det maste ha tagit hur lang tid som helst att gora alla! Av de 8000 krigare som fanns i graven sa har de "bara" aterskapat 2000 stycken. Det tar ca 3 manader att limma ihop en gubbe och de beraknar att vara fardiga med alla om ca 40-60 ar. Da far vi komma tillbaka! Kejsarens grav som vi skulle fa se var egnetligen bara en kulle som vi tog foton pa. Ganska meningslost, men eftersom han har lagt ett tjockt lager av kvicksilver och x-antal fallor inne i graven sa har man inte kunnat oppna den annu.



Idag traffade vi tva jattetrevliga tjejer fran Karlskrona. De heter Hanna och Anna och vi ska ut och ata med dem ikvall! De har ocksa jobbat i Norge (Oslo) i ett ar och ar nu ute och backpackar i Asien, precis som vi!

Pa vagen hem fran armen sa korde en bil in i var buss, sa att bilens backspegel gick sonder. Det blev ingen storre small, sa ingen blev skadad. Men chaufforen och bilisten blev ganska arga pa varandra och vi stoppade upp trafiken lite..hehe

Nu ska vi ut och ata!

Puss och kram
/ Linn med hajlp av Lisa :)

Kommentarer
Postat av: Carolinas mormor o morfar

Hej! Tack för fantastisk bild på terracottaarmen.Kul att ha träffat två tjejer med samma bakgrundsjobb (NORGE).Nu får ni mycket att snacka om. Vill vara fluga o sitta i taket o lyssna på er.Smaklig måltid o kram på ER.

2011-10-21 @ 15:50:02
Postat av: Lena

Fantastiskt! Imponerande!

2011-10-21 @ 17:11:33
Postat av: P

Häftigt, man känner sig som killen längst fram i mitten,-huvudlös. Hur kommer man på en sån ide´?

Tur att Ni har huvudena på skaft.//P

2011-10-21 @ 17:21:41
Postat av: Annica

Vad spännande det låter. Skulle gärna varit med:) Ha det fortsatt bra. Kramar

2011-10-22 @ 10:32:21
Postat av: Anonym

Idag förlorade Sanda mot Högsbo med 1 poäng.

Ha de i bade!

2011-10-22 @ 21:25:15
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0