SpaSiba

Idag har vi turistat for fullt! Med kamerorna i hogsta hugg har vi sett och beundrat flera av Moskvas sevardheter. Vi borjade att ga den tjugo minuter langa promenaden ner mot Roda Torget. Det var kallt, kanske 8 grader,  men vi ar vikingar! Och som tur var sa tittade solen fram under senare delen av dagen, vilket var valdigt skont aven for vikingar. Vi sag Historiska Museet, Kremlmuren, Leninmasouleet (man fick dock inte ga in och titta idag), GUM- kopcentrumet och saklart Vasilijkatedralen. Vi gick in i Vasilijkatedralen (for studentpris!) och beundrade dess skonhet aven inifran. Valdigt fina vaggmalningar och imponerande skonsang fick vi uppleva. Vi hittade ocksa nagra bankar dar vi kunde ata vara medhavda lunchmackor med acklig mjukost pa.
Fran Roda Torget gick vi langst med Kremlmuren for att komma till en ingang till Kreml. Efter att ha gatt genom Alexandertradgarden kom vi till en ingang. Val innanfor Kremls murar sag vi de fina katedralerna med guld- och silverkupoler. Vi gick aven in i fyra katedraler. De var valdigt fina! Utanfor Kreml sag vi den "eviga flamman", ett monument for att hedra andra varldskrigets offer. Det ar som det later, en liten eld som aldrig dor.
Med trotta kroppar gick vi sedan omkring och letade efter ett kafe, och det var lattare sagt an gjort! Iallafall ett stalle dar dom kunde nagon engelska. Det ar faktiskt forvanansvart fa ryssar som kan engelska. Vi trodde att i en storstad som denna, fler skulle kunna engelska! En annan sak som slog oss var renligheten i staden. Overallt var det manniskor som jobbade med att rengora staden sasom kratta lov, rensa rabatter och rengora dammar.
Idag har vi ocksa kopt godis och choklad till barnen och familjen som vi ska bo hos i Mongoliet.  Alltid forberedda!
Nu ska vi ata lite flingor i det mysiga koket, sen sova en valbehovd somn!
God natt folks, imorgon blir det annu mer sightseeing.
SpaSiba och hej!

Carolina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0