Skyskrapornas stad

Tjing tjong kinesen!

Nu har vi varit i Shanghai i fem dagar och vi har hunnit med ett och annat! Efter en god och efterlangtad natts somn sa vaknade vi till ett regningt Shanghai. Det stoppade inte oss utan det var bara att slanga pa sig sin fina poncho och ge sig ut i staden. Efter misslyckade forsok att hitta olika museum sa gick vi till ett mysigt kafe och varmde oss och spanade pa den enda snygga kines vi sett hittills (han var inte ens sa snygg). Efter att ha suttit dar och filosoferat ett tag sa kom vi pa den briljanta iden att shoppa lite! Vi tog en taxi till ett kopcenter dar man kunde pruta jarnet! Och pruta, det kunde vi. Vi gick loss. Linnea och Lisa prutade sa hart att de till och med fick en liten small pa kinden (inte med mening dock) men de forhandlade med den galnaste kinesiska tjej vi traffat! De vann iallafall och lyckades pruta ner ett par skor fran 400 kr till 50 kr! Vi har aldrig varit med om sadan shopping innan, forsaljarna drog en i armen, stangde inne en i hemliga rum och gick efter en och skrek. Vi bara skrattade at allt och gjorde nagra riktiga fynd!

Nasta dag besokte vi Old Town och strosade runt i YuYang Garden. Det var en typisk kinesiskt designad tradgard med vackra stenskulpturer, blommor och dammar med stora fiskar i. Dar traskade vi runt ett tag och kande harmonin spridas i kroppen...eller? Om det inte hade varit sa mycket turister dar hade den kanske gjort det.

Nar vi kom ut fran tunnelbanan med kartan i hogsta hugg och skulle leta efter tradgarden sa borjade tva unga och trevliga kineser att prata med oss. De ville hjalpa oss med kartan och sen flot konversationen vidare. De bjod med oss till en tefestival de kande till i narheten. Men det visade sig vara en liten skum teaffar dar vi skulle dricka te med dom. Vi anade ugglor i mossen och vi forstod att vi blivit lurade! Vi ursaktade oss och gick snabbt darifran. Tur att vi kom pa det innan vi gatt in! Det ar namligen vanligt att trevliga engelstalande personer som uttalar sig for att vara studenter lurar turister att dricka te med dom och sedan kraver orimliga summor pengar.

Nagot vi testade pa samma dag var att ata "hot pot". Ett stort misstag. Vi var vralhungriga och valde inte det basta stallet for att losa det problemet. De kunde ingen engelska utan vi fick folja med in i koket for att peka pa det vi ville ha, vi visste inte ens vad det var vi pekade pa. Carolina hade med sig den kinesiska ordboken vilket raddade oss en aning.
Man hade en stor gryta i mitten pa bordet som kokade, dar man skulle lagga i de raa ingridienserna man fick till bordet. Det var intressant. Ingen kunde hjalpa oss hur man skulle gora men vi lyckades iallafall fa i oss lite kokat kott. Mmm.

Pa kvallen gick vi pa Shanghai Acrobatic Show. De var helt sjukt duktiga! Det ena nummret overtraffade det andra ocg vi bara satt dar och gapade.

Efter showen motte vi Lisa, Linns kompis, och hennes tva kompisar fran Halmstad som var dar och halsade pa. Vi tog en ol och en fajita. Nom nom nom. Till och med Linn drack ol! En halv, men anda. De var jattetrevliga!

Dagen efter det, alltsa igar, satt vi i tva timmar och bokade tagbiljett och hostel for var fortsatta fard efter Shanghai. Vi aker pa lordag morgon kl nio till Yushan i provinsen Jiangxi. Darefter aker vi till Guilin i Guangxi. Det blir en overraskning vad vi ska gora dar sa mer om det senare!

Efter det akte vi till den franska kvarteret i Shanghai, The French Concession. Dar at vi lunch, pasta for en gangs skull, och strosade runt. Det var valdigt fint dar och har sag vi fler vasterlanningar an i resten av Shanghai.

Eftersom vi skulle ut och traffa Shanhai-Lisa och co pa kvallen sa blev det nagra spontandesperata kop i tunnelbanan, eftersom vi inte har nagra fina klader. Lisa kopte en spetsklanning, Linn en kjol och strumpbyxor och Carolina en sjal. Finfina grejer!

Vi traffade dom pa ett stalle som hette Barbarossa som var en restaurang/lounge. Det var orientaliskt inspirerat och supermysigt. Vi satt pa en terass ute och chillade och tittade pa den imponerande skyskrapsutsikten. Vi gick sedan vidare till en klubb som hette Mint. Den lag i en skyskrapa pa typ 40e vaningen, hade en shark tank och ett gang NBA-killar. Det var fett helt enkelt. Egentligen kostade det 3700kr for ett bord dar inne, men vi kom in anda gratis :) Det var extremt fladigt dar inne och med den frackste utsikten over Pudongs skyskrapor. Vi hangde lite med NBA-killarna som var lika langa som skyskraporna. En av dom var 2,16m. Vi kande oss som dvargar nar vi stog nara honom. Vi dansade hela natten lang och drack varldens ackligaste mojito och akte hem nanstans pa morgontimmarna. Det var latt den basta klubben nagon av oss har varit pa.

Ikvall ska vi aka upp i Shanghai's hogsta skyskrapa, Shanghai World Financial Center och ta en kaffe dar i baren och njuta av utsikten.

Vi hoppas att ni alla har det jattebra dar hemma, for det har vi! :)

Pa aterseende!

Carolina och Lisa

Kommentarer
Postat av: Anna

Låter som ni har de riktigt bra tjejer:) Ladda upp lite bilder vettja:)

PUSS&KRAM

2011-10-27 @ 12:43:06
Postat av: Carolinas mormor o morfar

Hej! Bra att höra ni är på er vakt o inte låter er luras.Skönt ni är friska ,ty det är väl lite si o så med maten. Håll igång. Tjing Tjong.

2011-10-27 @ 15:39:38
Postat av: P

Hallå tjejer. Bra att Ni inte gick på det gamla Te-tricket, det är ju inte bara i shark-tanks som det simmar fula fiskar.//P

2011-10-27 @ 18:05:31
Postat av: Lena

Äntligen ett blogginlägg! Som jag har längtat! KRAM!

2011-10-27 @ 18:48:35
Postat av: oscar

i love you i love you i love you lisa jenta mi. håper du har det veldig fint på turen din. puss

2011-10-27 @ 19:48:42
Postat av: Annica

Vad roligt det är att läsa era inlägg. Ni verkar ha det väldigt roligt. Ha det fortsatt bra och var rädda om er. Kramar

2011-10-27 @ 20:35:32
Postat av: Anonym

Så kul ni skriver! jag skulle velat lyssna på Linnea när hon köpte skorna.

mormor Karin

2011-10-27 @ 23:54:23
Postat av: Tompa

Bra tjejer....ni har lyssnat på varningsorden. Det där te-partyt klarade ni galant. Ladda upp fler bilder....man blir så nyfiken :-) Ha det godis

2011-10-28 @ 10:43:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0