VACKRA GUILIN!

Hejhej!
Igar kom vi fram till staden Guilin. En plats med en fattig befolkning, men ocksa en plats som ar rik pa vacker natur. Det ar darfor vi befinner oss har i Guilin, vi vill utforska denna plats som sags vara en av de vackraste platserna i Kina.

Tagresan till Guilin var faktiskt ganska sa behaglig, vi hade "hard sleeper" denna gangen. Sa vi fick nagra timmars somn, tjohoo! I denna vagnen var det aven lugnare och inte alls lika mycket folk som pa "hard seat".
Vi kom fram mitt pa dagen igar, aven om vi hade sovit lite sa var man anda ganska sa sliten. Det blev darfor en lugn dag igar. Vi strosade runt lite i Guilin stad med hoppet om att hitta en bra shopping-gata. Vi gav upp ganska snabbt, da vi inte hittade ett skit, satte oss pa ett cafe och kakade glass och smoothie istallet.
Guilin hade alltsa ingen bra shopping...men ack sa fel vi hade! Pa vagen hem nar det hade morknat hade en hel gata lyst- och blommat upp med en massa shopping! SHOPPING SHOPPING (fyra tjejer lyser upp och springer mot standen).

Idag ringde klockan halv 8. Det var dags att se vad naturen hade att erbjuda. Det var Li-river cruise som stod pa schemat.  En buss med bade vasterlanningar och kineser hamtade oss utanfor dorren. Med denna blandade kompott pratade var guide ibland kinesiska och ibland engelska. Han var helt hysterisk och jobbig, sa det var en pina att lyssna pa honom.
Val framme vid floden akte vi forst en stor bat med alla andra fran bussen i en halvtimma, halsade pa tva stora bitglada faglar. Efter det bytte vi till en liten bat som vi hade for oss sjalva. Den var som en liten flotte med motor pa, en sa kallad bamboo rafting boat. Det var mycket haftigare att aka pa den da man var narmare floden, Carolina kunde till och med doppa sina stackars sma fotter i vattnet. Vi gled fram pa floden som var omringad av gron vacker natur, hoga berg som aven har var i alla mojliga former. Langs strandkanten stod det stora vattenbufflar och bufflade med huvudet ner i vattnet. Vi sag kvinnor som satt och tvattade klader i floden och faglar som svavade forbi. Om man tankte bort alla andra raftingbatar som akte bredvid oss med fotogalna turister i, sa var det valdigt fridfullt att sitta i baten och se sig omkring, dra ett ljupt andetag och njuta av solen som varmde var bleka hud.
Efter ca tva timmar stannade vi langs med floden for att ga i land och ata lunch. Dar fanns en liten restaurang som inte sag sa lovande ut, men vara magar skulle inte bli matta pa enbart kex och vatten. Sa vi bestallde en pork-gryta med ris, men fick fett-gryta med ris... inte alls gott! Men men man kan inte alltid fa det basta har i livet. Efter lunchen akte vi med baten en stund tills vi kom fram till var slutdestination. Dar tog vi en tuktuk som skulle ta oss till var buss. Vi akte tuktuk genom ett landskap dar de odlade klementiner och min (Lisa) nya favoritfrukt POMELO!
Om det nu var mojligt skulle jag definitivt odla pomelo i min tradgard i framtiden. Jag rekommenderar pomelo skarpt och hoppas att alla vara lasare provar denna frukt om ni inte redan gjort det.



POMELO
File:Citrus grandis - Honey White.jpg

Pomelo är ett citrusträd som kan bli upp till 15 m högt. Det bär tornar och har ständigt gröna, läderartade blad. Blommorna är vita eller svagt gröna. Botaniskt har arten ett diffust ursprung, den är mycket nära släkt med grapefrukt och har ibland uppfattats som en underart av apelsin. Frukten är päronformad och stor, ofta 20–25 cm i diameter. Skalet är gulgrönt och mycket tjockt. Fruktköttet är ljusgult. Hinnorna mellan klyftorna är så kraftiga och sega att man inte äter dem Smaken är frisk och söt, den påminner om grapefrukt, krusbar, kiwi, appelsin och mycket mycket mer. Det finns även blodpomelo som har rött fruktkött.

I morgon har vi bokat en tripp till risterasserna, det kallas for "The dragon's backbone".
Tills dess far ni ha det sa bra dar hemma!
Jag kan ocksa meddela att det har med att ata katt det ar inget vi har gjort! HAHAHAHAHA!! Det ar bara jag och Linn som har drivit lite med Linnea och Carolina och er dar hemma! Sa ni kan vara HELT lugna ;)



Hej svejs!

Lisa

Kommentarer
Postat av: Marita

Hej tjejer ! Kul att se lite bilder. Ni ser ut att må bra.

KRAMAR Marita

2011-11-03 @ 15:32:19
Postat av: Hannaaa

vadå vänta, ljög ni om det där med katten? Ni har inte alls ätit katt??

2011-11-03 @ 17:10:41
Postat av: Lena

Jag som berättat för alla på jobbet att ni åt katt!

2011-11-03 @ 19:24:06
Postat av: Håkan K Linneas mormors bror

Jag berättade om katten på ett kalas för våra vänner. Det var kvällens bästa historia.

2011-11-04 @ 10:11:20
Postat av: Annica

Haha, jag gick på kattspettet stenhårt. Har berättat detta för alla jag känner.Låter mycket trevligt med all fin natur ni får se och åka flotte på Li-floden låter härligt!!Jag vill också!!! Kramar från oss fam.Berg

2011-11-04 @ 10:49:40
Postat av: P

Vi ville prova katt,precis som Ni, så vi tog Börje (lokal vildkatt som liknar Börje Salming)och la på grillen.Smakade jättegott.Nu plötsligt känns det ju lite sådär...hmmmm, kanske vi har en upp på Er!//P

2011-11-04 @ 18:36:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0