Coconut Prison

Hej allihopa!

Igar morse gick vi ut tidigt pa morgonen (las ca 10.00), taggade for en heldag i solen. Men till var besvikelse marker vi att det ar molnigt! Sa trist. Vi traffade tre killar ifran vaxsjo som kom med forslaget att hyra mopeder och aka till ett fangelse pa on. Vi nappade pa forslaget och tuffade ivag pa vara moppar.


Efter en timmes fard pa guppiga vagar med fina havsutsikter sa var vi framme. Nar jag (Linn) tar av mig hjalmen hor jag CA gapskratta at mig. Det visade sig att jag var helt och hallet tackt i rott damm! Knogarna, armarna och hela ansiktet var helt orangeaktigt! Det visade sig att jag inte var den enda som hade lyckats smutsa ner mig och vi fick oss ett gott skratt.

Efter at gick vi smutsiga och svettiga in mot fangelset, som hette Coconut Prison. Det var ett gammalt krigsfangelse for politiska fangar under Vietnamkriget. Fangelset styrdes av sa kallade amerikanska puppets. Det fanns fotografier och dockor som illustrerade hur fangarna pa anlaggningen hade torterats. Det var hemskt att se. Vi fick aven ga in i de sma plat sjulen dar fangarna hade bott. I ett litet sjul kunde 120-140 fangar tryckas in. Helt sjukt.

En tortyrcell dar man laste in fangar i en platlada och lat dem svettas dar inne i den vietnamesiska varmen i flera dagar.

Efter fangelse-museet sa tuffade vi vidare pa vara moppar till en jattefin strand. Dar var sanden sa finkornig och vit att det kanndes som att ga pa mjol.

Hela gangel - jag som tar kort!Darefter styrde vi mopederna in mot stan och kikade lite pa en marknad. Kvallen spenderades pa en indisk restaurang och vi ar alla overens om att det var en fantastiskt bra dag!

Hoppas att ni har det minst lika bra dar hemma!
Puss och kram
Linn

Kommentarer
Postat av: Karin

Bra att de visar på Vietnams historia.

Det var kul att höra från er. Det var ju ett tag sen.

2011-11-19 @ 13:40:45
Postat av: Carolinas mormor o morfar

Hej!

Otäcka bilder från fängelset. Desto finare bilder från stranden. Alltid kul att höra från er. Kramar

2011-11-19 @ 17:17:27
Postat av: Anonym

2011-11-19 @ 17:18:56
Postat av: Jessica och Wilma

Perfekt att åka på utflykt när det är molnigt! :) kul att köra moppe :):) hemskt upplevelse med fängelset, men nyttigt! Å den stranden kom jag ihåg! Sanden var helt otrolig!! Saknar dej Linn!!! Vi har kalas för Moni :) Ha det super bra!! Kram Jessica och Wilma!

2011-11-20 @ 00:03:43
Postat av: Anonym

Perfekt att åka på utflykt när det är molnigt! Jag kom ihåg den stranden, sanden var som mjöl! Jätte vackert :)! Hemsk upplevelse med fängelset men nyttig! Vi saknar dig Linn! Har släktkalas för Moni! <3 puss och kram Jessica och Wilma! Ta hand om er tjejer!

2011-11-20 @ 00:11:13
Postat av: Marita

Hej ! Bra att ni har hjälm. Det hade ni inte på havremoppen.Kram Marita

2011-11-20 @ 10:38:09
Postat av: Tompa

Hej på er...det ser helt fantastiskt ut. Ni kommer säkert se ut som "Robinsson-deltagare" när ni kommer därifrån.Lite bett från strandloppor och annat smått o gott ;-) Får inte igång Skypen Lisa, men det vore roligt att prata med dej på något sätt. Kan vi ringa dej?...vet att det blir dyrt även för dej, men det löser vi. Ha det gött allihop.

2011-11-20 @ 11:55:33
Postat av: Annica

Ser ut som ni har det prima.Det är ju kanske lite skönt med moln någon dag då det ändå är så varmt och gott.I dag har vi haft sol och faktiskt 10 grader varm, 20 november???? Ha det fortsatt kanon. Kramar till er alla.

2011-11-20 @ 15:39:18
Postat av: P

Fantastiskt med skootersafari. Tack för förstapriset i godisätartävlingen.Tur och retur med vändande tåg på transibiriska. Ska bli roligt!

//P

2011-11-21 @ 10:27:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0