Floating Village

Hej igen! Igar besokte vi Floating Village har i Siem Reap. Vi hyrde samma tuk tuk chauffor som tidigare och tuffade ivag prick kl 10.00. Tyvarr sa var inte narvaron pa utflykten hundraprocentig. Lisa har trakigt nog drabbats av den onda magsjukan som vi alla nu har haft. Vi far hoppas att hon kryar pa sig snart. Val framme vid ticket baset dar vi skulle kopa var batbiljett blir det problem. Vi har fatt veta att turen ska kosta 15 dollar och inget annat. Plotsligt sager dem att den kostar 20 dollar per person och att priset har "hojts" sedan igar. Vi sa bestamt nej och da andrades priset plotsligt tillbaka till 15 dollar igen. Man far vara pa sin vakt nar man koper saker har.

Vi anlander till Floating Village dar ca 4000 manniskor lever och arbetar. Var batchauffor som sjalv bor i staden pekar glatt ut skolor, fish traps och berattar om byn. Nastan alla som bor i Floating Village arbetar med fiske. Chaufforen berattar att det bor ca 2-3 familjer i varje hus och att det inte finns nagon elektricitet i byn.




Vi stannar vid en restaurang dar vi blir erbjudna en battur i djungeln for 3 dollar. Vi slog till och vilken tur att vi gjorde det! Det var sa vackert dar! Vi paddlade funt bland vackra trad i total tystnad och konstaterade att "det har ar livet".




Efter paddelturen akte vi ut pa oppethav, trodde vi. Det visade sig vara sydostasiens storsta sjo som kallades Fresh Water Lake. Dar arbetade manga fiskare och var chauffor berattade att de exporterade fisk till bade Thailand och Vietnam fran sjon.

Nar klockan blev 2 akte vi tillbaka in till stan for att "titta lite pa marknaden". Vad hande? Jo vi SHOPPADE som aldrig forr! I flera timmar gick vi runt och kopte, kopte och kopte!



Efterat var vi sa trotta i fotterna att vi bara maste ha en fotmassage. 20 minuter for 1 dollar, inte helt fel! Sa vi slangde pa en rygg och nack massage med for ytterligare 1 dollar! 40 minuters massage for 14 kronor, det ar inte varje dag man far det :P


Nu har vi var sista dag har i Kambodja framfor oss. Vi har konstaterat att Siem Reap ar en mycket trevlig och mysig stad. Ikvall bar det av till Thailand och Phuket! Da ska det atas julbord :) Det ser vi fram emot!

Ps. vara vaskor har nog aldrig varit sa fulla! Hoppas att vi klarar viktgransen pa planet :P

Soliga halsningar
Linn

Kommentarer
Postat av: KH

Tack för rapporten! Så intressant och främmande för oss!

2011-12-17 @ 18:39:41
Postat av: Anonym

Knäpp flytvästarna puckon!!

Mvh en upprörd syster, aka Susanna

2011-12-17 @ 19:28:37
Postat av: Lena

Det enda ni skall göra i Thailand är äta julbord? Hoppas Lisa är bättre, jobbigt att resa om man är sjuk!

2011-12-17 @ 19:30:38
Postat av: Carolinas mormor o morfar

Tjing! Boendet verkar skrämmande om man går i sömnen.Det ser skönt ut med pedikyren.Klänningen Carolina (ursnygg).Hoppas ni snart är alla fyra igen friska o på hugget. Kramar!

2011-12-18 @ 09:40:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0